Nenávidět a milovat

Bozsky-bastard
Protivná osobní asistentka a ještě protivnější šéf. Každé setkání takových povah nevyhnutelně končí katastrofou. Ale co když se jiskření nenávistné změní v jiskření milostné?

Erotický román Božský bastard vydalo začátkem července roku 2013 nakladatelství Jota. Jeho autorkou je Christina Laurenová, což je pseudonym, pod nímž se skrývají rovnou dvě autorky, Christina Hobbsová a Lauren Billingsová. Christina Hobbsová zveřejnila první verzi románu pod názvem The Office na internetu, kde vzbudila velký zájem. Šlo o jednu z mnoha fanfiction na populární fantasy ságu Stmívání, kterou byla původně například i kniha Padesát odstínů šedi (recenzi na ni si můžete přečíst zde). Poté román postupně s Lauren Billingsovou přepracovaly a upravily do knižní podoby, již nazvaly Beautiful Bastard. Dokonce se plánuje zfilmování příběhu.

Chloe Millsovou dělí od získání vysněného titulu MBA jen tři měsíce praxe. Nejspíše to budou ty nejstrastiplnější měsíce v jejím životě, protože bude muset celou dobu snášet nadávky, řev a pokořování svého šéfa, neuvěřitelně nádherného a nadmíru protivného Bennetta Ryana. Není se co divit, že ho se svými kamarádkami překřtily na božského bastarda. Na druhou stranu musí Chloe uznat, že za těch devět měsíců, co pro něj pracuje, se díky jeho perfekcionismu naučila více, než by se mohla naučit kdekoli jinde.

Když se Bennett Ryan vrátil po několika letech z Francie, rozhodně nečekal, že na něj v jeho kanceláři bude čekat slečna Chloe Millsová, kterou má celá jeho rodina v oblibě. Nemůže pochopit proč, jelikož je to naprostá semetrika s povahou té největší mrchy, kterou kdy potkal. I když ji nenávidí, bohužel musí uznat, že je také velice schopná a pracovitá. A hlavně mu v hlavě způsobuje zmatek a podivné představy, které by o své podřízené rozhodně mít neměl.

Bennett doufá, že když si jednou dopřeje zrealizování svých představ s Chloe v hlavní roli, jeho problém zmizí a ona jej přestane zajímat. Když se tak však doopravdy stane, Bennett se naopak stává na Chloe podivně závislým. Nemůže ji vytěsnit z hlavy a něco ho k ní neustále přitahuje. Chloe na tom není o moc lépe. Ačkoli se snaží ze všech sil milostnou avantýru se svým šéfem ukončit, něco v ní se jej nechce vzdát. Ona nenávidí jeho, on nenávidí ji, ale i tak pravidelně končí ve vzájemném objetí…

Další z erotických románů, se kterými se po úspěchu knihy Padesát odstínů šedi přímo roztrhl pytel, přistál na pultech našich knihkupců. Bohužel je faktem, že v naprosté většině případů jsou si tyto romány podobné jako vejce vejci. Stačí si vzpomenout například na titul Jmenuji se X (recenzi na něj si můžete přečíst zde), který některým čtenářům připadal jako výtah z Padesáti odstínů šedi. Naštěstí počin Božský bastard přinesl alespoň něco, v čem je zatím nový a neokoukaný. Jde o velmi zajímavý vztah protivného nadřízeného a stejně tak protivné asistentky, jenž v sobě skrývá příslib poněkud drsnější erotiky.

Výhodou erotických románů je to, že jsou až na výjimky velmi čtivé. Tři sta stran je v jejich případě záležitostí na dva dny, jelikož čtenářkám dělá problém se od lechtivých zážitků hlavních hrdinů odtrhnout. Nejinak je tomu v případě Božského bastarda. Nelze sice říci, že by kniha nebyla plná klasických romantických a erotických klišé, ale ani to jí na čtivosti naštěstí neubírá. Některé čtenářky mohou být zklamané tím, že celý příběh se odehrává dle starého známého scénáře, viditelného snad v každé erotické knize.

Sexuální scény sice ze začátku vypadají originálně a díky své hrubosti neotřele, ale po čase, ve kterém nepřijde žádná velká inovace, začnou poněkud nudit. Okruh nadávek, jimiž se hlavní hrdinové častují, je poněkud omezený a zahrnuje především výrazy, jež používají žáci na druhém stupni základní školy. Vzhledem k tomu, že příběh vznikl pod taktovkou dvou autorek, očekávala bych, že dopadne podle starého rčení „Víc hlav víc ví.“, což se bohužel nestalo.

Kniha je psána ich-formou, přičemž se ve vyprávění střídají oba hrdinové. Tento styl psaní příběh oživuje, jelikož se čtenářkám dostane vylíčení myšlenkových pochodů hned obou milenců. Další probuzení přichází až na konci knihy, kdy se konečně začne dít něco jiného než neustálá dilemata o případném vztahu a tajný sex mezi ústředními postavami na rozličných místech.

Božský bastard sice nijak výrazně nevybočuje z řady všech těch erotických románů, které se poslední dobou objevily, ale čtenářky, jež se zajímají o tento druh literatury, rozhodně nesáhnout vedle, pokud se pro něj rozhodnou.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBožský bastard

Laurenová, Christina

Jota, 2013

Nenávidět a milovat - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Rafej napsal:

    Kniha Božský bastard nezůstala osamocená a rozrostla se do celé volně spojené série. Bližší informace o sérii můžete naleznout na českém fanwebu http://beautifulbastard.rafejnet.cz.

Napsat komentář