Naše vlast, jak ji neznáte

Žmolík 2
Myslíte si, že víte o naší republice všechno? Pořiďte si do své knihovničky publikaci, která skrývá mnoho zajímavostí – uvidíte, že vás překvapí.  Začtěte se a objevujte taje rodné země.

Víte, kde leží Kralice, ve kterých byla vydána slavná Bible kralická? Kde je v Čechách „brána do pekel“? Kam jezdil Rudolf II. na letní byt? Kde bydlí vzdálený bratranec anglické královny Alžběty II.? Kde strávil Karel Čapek tajemný půlrok svého života? A kterou řeku u nás je možné označit za Českou Loiru?

Václav Žmolík vás na všechna tato a ještě další místa zavede v knize podle stejnojmenného třináctidílného televizního cyklu, aby se s vámi podělil o dojmy a zážitky z míst naší vlasti někdy možná trochu opomíjených, ale rozhodně pozoruhodných.

 

Bohemia incognita

Vydalo: Nakladatelství EDICE ČT

Autor: Václav Žmolík
Počet stran: 152
Žánr: TV seriál v knižní podobě, cestopisné monografie
Vazba: vázaná
Formát: 166 x 239 mm
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7404-114-3

Přečtěte si více o knize Bohemia incognita.

 

 —————————————

 Žánrový rozsah knižní produkce České televize odpovídá pestrosti programové nabídky na obrazovce. Potenciál vydavatelské činnosti České televize napojené na její bohatý archiv pořadů i premiérovou tvorbu v oblasti dětských, dramatických, hudebních a dokumentárních pořadů soustavně vzrůstá. V současné době vychází se značkou EDICE ČESKÉ TELEVIZE ročně kolem čtyřiceti vlastních a koedičních knižních titulů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBohemia incognita
neboli Čechy neznámé?

Žmolík, Václav

Edice České televize, 2013

Napsat komentář