Jeden obraz, jedna láska

nahá
Brynne Benettová si přivydělává jako modelka. Ve chvíli, kdy si její nahý portrét koupí Ethan Blackstone, oba ví, že se jejich životy změní. Dokáže jejich vztah čelit překážkám, které jim osud přichystal?!

Američanka Brynne studuje na Londýnské univerzitě a svůj život má pevně ve svých rukou. Buď pracuje a nebo studuje, na jiné věci jí moc nezbývá čas. Ve chvíli, kdy pozná sebevědomého Ethana, musí svůj postoj změnit a volný čas si udělat. Ethan totiž ví, co chce, a nebojí se si to vzít. A tak je to i v případě Brynne.

První díl trilogie Aféra Blacstone se jmenuje Nahá a napsala ho Raine Miller. Tato kniha byla vyhlášena bestsellerem proslulými The New York Times a její oblíbenost stále stoupá. V České republice vyšla v červnu roku 2013 v nakladatelství Baronet.

Raine Miller se kromě psaní věnuje na poloviční úvazek profesi učitelky. Je vdaná a má dva syny, kteří zatím nechtějí vědět, o čem jejich matka píše, a ona jim je za to vděčná, jelikož nechce, aby věděli, čím se vlastně živí. Jako každá autorka je i Raine spokojená, když se o jejích postavách mezi čtenáři diskutuje.

Příběh Nahé je vyprávěním o jemné křehké dívce, která není schopná říct ne muži, který ji omámil, a o muži, který má rád vše pod kontrolou. Na první pohled se zdá, že oběma tento stav vyhovuje a že by jejich vztah mohl být ideální. Ale jak Ethan, tak Brynne mají svou minulost a z ní si nesou šrámy na duši, které se snaží před tím druhým skrývat. Je jen otázkou času, kdy jejich tajemství vyplavou na povrch. Je možné, aby začínající pár překonal takovou překážku?!

Po vydání 50 odstínů šedi se v literárních vodách rozšířila nabídka erotických knih. Některé z nich jsou jen pouhou změtí erotických praktik a nepřináší čtenáři nic zajímavého ani nového. Nahá je jiná. Má svou duši a proniká člověku pod kůži. Jistou podobu s 50 odstíny zde určitě nalézt můžeme. Dívka, která se lehce podřídí, a bohatý muž, který se dobře cítí ve vedoucí pozici. Jinak je ale ve své podstatě kniha originální. Místo submisivních erotických praktik tu jsou ale jiná tajemství. A to taková, která mohou rozkvétajícímu vztahu ublížit. Něco v ní mě oslovilo a nedovolilo, abych knihu odložila dřív, než dojdu až na úplný konec. Autorka opravdu vymyslela svět, který je uvěřitelný, a čtenář, který do něj prostřednictvím vyprávění vstoupí, je jím pohlcen a fascinován.

Co se týče erotických scén v knize, jsou napsané s vkusem a čtenáře určitě neurazí. Naopak si myslím, že se dokonale snoubí s ostatními scénami a tvoří tak dohromady dobře vystavěný příběh.

Knihu doporučuji hlavně z toho důvodu, že patří mezi ty inteligentnější z tohoto žánru a svou stavbou vyniká nad ostatními. Jsem zvědavá, jak bude příběh pokračovat v dalších dvou plánovaných dílech a zda se autorce podaří udržet laťku stejně vysoko.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNahá
Aféra Blackstone - Část první

Miller, Raine

Baronet, 2013

Napsat komentář