Zoologie v průběhu staletí

vhameleon
Pro všechny učitele, studenty a příznivce zoologie je tu nová kniha z nakladatelství Academia. Věříme, že z ní načerpáte mnoho užitečných informací.

V knize je zachycen chronologický vývoj poznání v zoologii v průběhu šestatřiceti století. Na pozadí historických událostí jsou zde představeny nejvýznamnější objevy a osobnosti, které přispěly k rozšíření znalostí o zvířatech.

Kniha není jen encyklopedickým souhrnem životopisů těchto osobností, ale jde v ní především o zařazení jejích protagonistů do kontextu doby, o objasnění vztahů mezi jednotlivými zástupci v různých oblastech bádání a o pochopení různých přístupů k řešení problémů a objevování nových poznatků.

Kniha by měla sloužit nejen jako příručka pro učitele a studenty přírodovědných oborů i při studiu dějin vědeckého bádání, ale měla by být též vhodným doplňkem pro všechny, kteří se zajímají o přírodu.

 

KRONIKA ZOOLOGICKÉHO POZNÁVÁNÍ

Vydalo: Nakladatelství Academia

Autor: Zbyněk Roček
Počet stran: 800
Edice: Historie
Vazba: brožovaná
Formát: 160 x 240 mm
Rok vydání:
2013
ISBN:
978-80-200-2240-0

 

Přečtěte si více o knize Kronika zoologického poznávání.

 

———————————————————

Nakladatelství vzniklo v roce 1953 původně jako nakladatelství Československé Akademie věd. Název Academia nese od roku 1966. Academia vydává původní vědecké monografie a práce českých vědců, díla klasiků vědy, překlady zahraničních autorů, populárně naučnou literaturu, literaturu faktu, encyklopedie, slovníky, jazykové učebnice, příručky a vysokoškolské učebnice, ale také kvalitní českou i překladovou beletrii. V nakladatelství dále vychází populárně naučný časopis Živa.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKronika zoologického poznávání

Roček, Zbyněk

Academia, 2013

Napsat komentář