Cestovatelské tipy po západní Evropě

PerexMapaBerlin
Pokud jste si dosud nevybrali, kde letos strávíte dovolenou, připravili jsme pro vás cestovatelské okénko, prostřednictvím kterého můžete navštívit lokality blízké i vzdálené, v pohodlí křesla, doma v obýváku.

První zastávkou Cestovatelských tipů je hlavní město Německa, Berlín.

Od Braniborské brány až k přechodu Checkpoint Charlie, od Postupimského náměstí po Alexanderplatz, od parku Tiergarten až k zámku Charlottenburg – německé hlavní město se před vámi v mžiku otevře díky tomuto jedinečnému průvodci!

  • Netradiční pojetí: u každé oblasti rozkládací mapka, s níž se okamžitě zorientujete
  • 10 míst, která musíte vidět, a 10 námětů, jak poznávat dnešní Berlín
  • 60 turistických atrakcí, muzeí a památek vyznačených v mapě
  • 150 dalších míst (restaurace, kavárny, bary, kluby, obchody, butiky, divadla, koncerty…), která autoři vyzkoušeli na vlastní kůži
  • Všechna cyklistická stanoviště Call a Bike, vyznačená v mapě
  • Veškeré nezbytné praktické informace, včetně dopravy a ubytování
  • Pro každý vkus a každou peněženku!

Moderní a dynamické, multikulturní, ale tolerantní, kosmopolitní a stylové, ekologické a solidární, monumentální i výstřední, hlavní město Německa je fascinující. Nese si s sebou samozřejmě rány způsobené apokalyptickou válkou a železnou oponou, která ho rozdělovala téměř třicet let. Ale Berlín s novou dávkou odvahy a vitality nejbolestivější vzpomínky oživuje a zbavuje je roušky tajemství. Důkazem je budova Reichstagu, která se pyšní obdivuhodnou průsvitnou kopulí či dojemným labyrintem z náhrobních kamenů uctívajících oběti holokaustu… V této věčně rozestavěné metropoli, bez skutečného geografického centra, převládá přesvědčení, že nic není nemožné. Čtvrti znovu postupně nabývají na prostoru: v buržoazní Charlottenburg se kupí vzpomínky, od Mitte po Tiergarten pokrývá současná architektura bývalá neutrální území. V Kreuzbergu a Friedrichshainu, kde jsou noci dlouhé, se umění a (multi)kultura zmocňují průmyslových zřícenin. Do Prenzlauer Bergu a Schönebergu přicházejí umělci a aktivisté z celého světa, přitahováni dosud nedovršeným charakterem města a jeho legendární energií. Oslňující muzea a avantgardní galerie, komorní hudba či pronikavé techno, gastronomie nebo Currywurst, elegantní čajovny i punkové bary, nákupní chrámy či bleší trhy, a nesmíme zapomenout na parky a jezera. Berlín uspokojí všechny chutě a peněženky. Pokud se sem jednou vydáte, budete se chtít co nejrychleji vrátit zpět… Město se otvírá jako na dlani s tímto průvodcem s mapou!

Berlín: Průvodce s mapou National Geographic

Počet stran: 52
Formát: 124 x 167 mm
Vazba: brožovaná, šitá nitmi
ISBN: 978-80-264-0086-8
Doporučená cena: 249 Kč
Vydáno: 20. února 2013

Bližší informace společně s ukázkou z průvodce najdete na stránkách nakladatelství CPress.

 

Druhou zastávkou je jedno z center světové módy se spoustou památek, Paříž.

Od Notre-Dame po Eiffelovu věž, od Louvru po muzeum Quai Branly, od Montmartru po Montparnasse, od Marais po Belleville – francouzské hlavní město se před vámi v mžiku otevře díky tomuto jedinečnému průvodci!

  • Netradiční pojetí: u každé oblasti rozložitelná mapka, s níž se okamžitě zorientujete
  • 10 míst, která musíte vidět, a 10 námětů, jak prožít Paříž
  • 100 zajímavých míst, muzeí a památek vyznačených v mapě
  • 200 dalších míst (restaurace, kavárny, bary, kluby, obchůdky, lahůdkářství, butiky, umělecké galerie, koncerty…), která autoři vyzkoušeli na vlastní kůži
  • Veškeré nezbytné praktické informace, včetně dopravy a ubytování
  • Pro každý vkus a každou peněženku! Otevřete, rozložte, objevujte!

Paříž, město světel, nejkrásnější město na světě? Nepochybně, plujete-li po Seině, šedomodré stuze, kolem níž se jako kolem vítězné třídy vynořují skvosty jménem Notre-Dame, zahrada Tuileries, muzeum d’Orsay, Eiffelova věž nebo palác de Chaillot, most des Arts nebo most Alexandra III. Přesto Paříž není tak velká, v sevření velkého okruhu: od východu na západ 18 km, ze severu na jih méně než 10 km – to je vzdálenost, kterou chodec ujde pěšky za dvě hodiny! Někdo říká, že Paříž je jen vesnice, nebo spíše že se skládá z mnoha vesnic… Řekni mi, kde bydlíš, a já ti řeknu, kde tě potkám! Vždyť každá čtvrť, mikročtvrť, a do konce i roh ulice se dá určit podle pekařství, kavárny, zelináře, náměstíčka nebo tržiště. V tom spočívá celé kouzlo města současně monumentálního i tolik lidského.

Objevte Rive gauche (Levý břeh) i Rive droite (Pravý břeh), rozdílné světy i životní rytmy: Saint-Germain, literární a čím dál módnější, velmi „pařížský“ Montmartre a Pigalle, nebo i čtvrti na východě, stejně tak lidové jako buržoazní a míšené: kanál Saint-Martin, Oberkampf, Belleville… Všude malá bistra, restaurace, v nichž si budete dopřávat dobré jídlo, naleštěné pozinkované barpulty a ranní dobrou černou kávou, trendové butiky návrhářů, undergroundové koncertní sály, divadla, opery… a k tomu hammamy a salony krásy…  S tímto průvodcem se město před vámi otvírá!

Paříž: Průvodce s mapou National Geographic

Počet stran: 64
Formát: 124 x 167 mm
Vazba: brožovaná, šitá nitmi
ISBN: 978-80-251-3549-5
Doporučená cena: 199 Kč
Vydáno: 22. února 2012

Bližší informace společně s ukázkou z průvodce najdete na stránkách nakladatelství CPress.

 

Pokud raději poznáváte během dovolené a prázdnin naši vlast, můžete se za týden těšit na tipy na výlety po vrcholcích hor!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBerlín - Průvodce s mapou National Geographic

CPress, 2012

zobrazit info o knizePaříž - Průvodce s mapou National Geographic

CPress, 2012

Napsat komentář