Nenechte si ujít od 1. do 7. července 2013

Nenechte si ujít
A je to tady. Školní rok je u konce a začíná prázdninová sezóna. Spousta z vás se chystá na dovolenou. Budete-li cestovat po tuzemsku, možná vám přijdou vhod některé tipy na literární akce.

Knihkupectví Barvič a Novotný v Brně si v rámci oslav 130 let připravilo program i na horké letní dny. Kluby Moudré sovy se v červenci budou věnovat brněnským dějinám. V úterý 2. července se můžete zúčastnit akce Příběhy dráčka Dina. Program začíná v 16 hodin a je vhodný pro pětileté a šestileté děti. Přihlásit se můžete na stránkách pořadatele.

Možná jste si na našich stránkách přečetli,  že minulý týden v úterý byla uvedena v Praze kniha Tichá srdce s podtitulem Kláštery a jejich lidénakladatelství Práh. Kniha je dílem Aleny Ježkové a dočtete se v ní o šesti nejvýznamnějších řeholních řádech a o šedesáti klášterech Čech a Moravy. Ve čtvrtek 4. července od 15 hodin bude uvedení této publikace na Velehradě. Máte-li do těchto končin cestu, čeká na vás autogramiáda.

Výborný tip na prázdninový výlet pro rodiny s dětmi je skanzen v Kouřimi. V sobotu 6. července zde bude představena práce včelaře a likérníka. Z literárního hlediska je důležité vědět, že celá akce se koná ve spolupráci s projektem Celé Česko čte dětem. Ve venkovské škole s muzejním lektorem si budou moci vaše děti poslechnout čtení pohádek vždy v 11.00, 12.30, 14.00, 15.30. Těšit se můžete i na minivýstavu pohádkových knížek od konce 19. století do poloviny 20. století.

Celý první červencový týden je tradičně věnován akci nazvané Šrámkova Sobotka. Letos půjde již o 57. ročník festivalu českého jazyka, řeči a literatury. Jak název napovídá, festival budete moci navštívit v Šrámkově rodné Sobotce. Město najdete mezi Mladou Boleslaví a Jičínem. Festivalové dny jsou od 29. června do soboty 6. července. Čeká na vás pestrý program, a proto si tuto akci rozhodně nenechte ujít.

Hodně knihoven bude mít o prázdninách zkrácenou výpůjční dobu, zkrátka letní režim. Některé knihovny ale myslí na své čtenáře i o prázdninách. Například knihovna Antonína Šprince v Olomouci vyhlašuje Sbírku prázdninových vzpomínek. Smyslem je vzpomenout si o prázdninách na knihovnu. Na plakátě se můžete dočíst, že z letního pobytu máte do knihovny přinést cokoli charakteristického s popiskem. Čekat na vás bude sladká odměna!

Doufám, že si z uvedených akcí vyberete takovou, která vám bude „sedět“. I během prázdnin se můžete těšit na naše nabídky, které vám budeme přinášet.

Doporučení:
Share

Napsat komentář