Nenechte si ujít v týdnu od 24. do 30. června 2013

Nenechte si ujít
Poslední červnový týden bude mít předprázdninovou atmosféru. Ráda bych vám nabídla tipy na některé kulturní akce i na výlet s dětmi.

Pondělí 24. června bude zajímavé tím, že v Praze od 18:00 v Pražském literárním domě autorů německého jazyka proběhne autorské čtení Janny Steenfatt. Německá autorka představí svou dosud nepublikovanou povídku Lumi heißt Schnee, za níž dostala v roce 2012 Limburskou cenu.

Uvedení knihy Tichá srdce s podtitulem Kláštery a jejich lidé je naplánováno na úterý 25. června. Kam můžete přijít? Pokud budete v Praze, tak v 17:00 do zimního refektáře Strahovského kláštera. Kniha je dílem Aleny Ježkové a dočtete se v ní o šesti nejvýznamnějších řeholních řádech a o šedesáti klášterech Čech a Moravy. Nechybí ani rozhovory s řeholníky, řeholnicemi a představenými klášterů. Knihu vydává nakladatelství Práh.

Ve stejný den, jen na opačné straně republiky, Zuzana Beranová představí svou knihu Všechny vůně Afriky v brněnském knihkupectví Dobrovský. Následující den, 26. června, proběhne v Praze křest, beseda i autogramiáda. Kmotrami knihy budou Lejla Abbasová a Lenka Klicperová. Kromě již zmíněné knihy se můžete setkat i s další českou spisovatelkou, Ludmilou Vítovcovou, která představí svou vtipem hýřící knihu Já a safari. Jedná se o volné pokračování velice úspěšné knihy Já a tropy. Ale zpět k Zuzaně Beranové. Ta své turné s Všemi vůněmi Afriky zakončí ve čtvrtek 27. června v rodné Opavě v Neoluxor Books. Všechny akce začínají v 16.00 hodin.

Ve středu 26. června na vás čeká křest knihy Kapřík Metlík ve sportovním rybníku.
Křest proběhne od 18.00 v Literární kavárně Knihkupectví Academia v Praze. Mladý autor Jan Opatřil začal o kapříkovi Metlíkovi psát již v šestnácti letech. Nyní můžete přijít na křest jeho volného pokračování; kmotrem bude Jakub Vágner.

Čtvrtek 27. června je v kalendáři označen jako Den památky obětí komunistického režimu. U této příležitosti se uskuteční v rámci projektu Příběhy bezpráví celorepubliková kampaň Proti ztrátě paměti. Organizátorem je společnost Člověk v tísni. Na mnoha místech republiky proběhnou pietní akce. Úryvky z děl vězněných básníků Jana Zahradníčka, Václava Renče, Josefa Kostohryze, Zdeňka Rotrekla a Josefa Palice si budete moci poslechnout na akci VIA DOLOROSA – pocta vězněným básníkůmTrutnově od 17.00 hodin v Galerii draka. Akce se uskuteční ve středu 26. června.

sobotu 29. června, kdy školákům začne vytoužené volno, si můžete udělat výlet do skanzenu v Kouřimi. Právě tento den zde proběhne ve spolupráci s projektem Celé Česko čte dětem Řemeslné pohádkové léto. Ukázky různých řemesel budou doplněny čtením pohádek. Pohádky budou číst lektoři v 11.00, 12.30, 14.00, 15.30 přímo ve venkovské škole.

Doufám, že si vyberete akci, která bude podle vašeho gusta. Mnoho dalších akcí najdete v našem Kalendáři.

Doporučení:
Share

Napsat komentář