Stmívání byl jen začátek…do Čech přišel světový bestseller NETVOR!

netvor1
Láska změní i Netvora… Literární předloha kultovního filmu Beastly – Netvor vyšla v češtině na konci dubna…

Americká spisovatelka Alex Flinn je autorkou celé řady bestsellerů pro mládež. Její romány jsou nesmírně populární po celém světě a obsazují čelní pozice v žebříčcích nejprodávanějších knih nejen v USA.

Její první román v češtině s názvem Netvor vydalo na konci dubna brněnské nakladatelství MOBA.

Díky ní dostal moderní podobu klasický příběh O krásce a netvorovi zasazený do dnešního New Yorku. Autorka pročetla mnoho verzí jediného příběhu a nechala se jím inspirovat pro napsání vlastního – s názvem Netvor (Beastly). Román se natolik vydařil, že jeho filmová adaptace Beastly na sebe nedala dlouho čekat. V Americe měla premiéru před dvěma lety (4. 3. 2011) a odstartovala obrovskou mánii, v hlavních rolích se představili Vanessa Hudgens a Alex Pettyfer.

Volné pokračování s názvem Breathing Underwater, jež americká asociace knihoven zařadila mezi 10 nejlepších románů pro mládež, vyjde na podzim.

Další knihy od Alex Flinnové připravuje nakladatelství MOBA na rok 2014.

 

Netvor

Autorka: Alex Flinnová

Počet stran: 256

Formát: 145 x 205
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Netvor


Přečtěte si naši recenzi na knihu Netvor!

 

 

 

Kyle Kingson má perfektní život, líbí se dívkám, má peníze, úspěch. Chová se však velmi arogantně.

I přesto mu dívky nadbíhají. Povýšenecky se chová i ke svým spolužačkám, a tak ho jednoho dne jedna z nich (čarodějka) promění v netvora. Kyle má jedinou šanci na záchranu a proměnu zpět v člověka. Najít opravdovou lásku . Má však čas pouze jeden rok…

 

O autorce:

Alex Flinn je americká spisovatelka, jejíž titul Netvor (Beastly) se umístil na prvním místě Bestseller list New York Times a několik měsíců pobyl i na nejvyšším místě USA Today Bestseller list.

Alex Flinn se narodila v Syosset, ve státu New York. Trávila čas psaním a hledáním témat. Začala chodit na střední uměleckou školu (velmi podobnou té, co popsala v knize Diva). Pak přesedlala na práva. Jak se později ukázalo, to byla ta správná škola, kde se učit psát pro teenagery. Jak říká: „ psaní pro –náctileté a pro soudce je velmi podobné, mají vysoké nároky na svůj čas a minimální čas na čtení. Také navštěvovala Miami-Dade State advokátní kancelář a studovala případy domácího násilí, ve kterých později nalezla inspiraci pro první knihu Breathing Underwater (2001).

Breathing Underwater se umístila mezi Top 10 nejlepších knih pro mladé-dospělé vybrané Americkou knihovnickou asociací.  Následovaly Breaking Point, Nothing to Lose, Fade to Black, Diva, Beastly (Netvor) a A Kiss in Time.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNetvor

Flinn, Alex

Moravská Bastei MOBA, 2013

Napsat komentář