Čtenářská recenze: Zuzčiny tipy 1

ZuzkaFrecerova
Připravila jsem si pár tipů na knížky, které jsem v minulosti četla. Třeba vás inspirují…

V mém prvním videu jsem hodnotila poněkud více knížek. Ve svých dalších příspěvcích mám v plánu se hlouběji zaměřit na menší počet titulů.

Jako první jsem si vybrala Twilight ságu (Stmívání, Nový měsícZatmění – Krátký druhý život Bree Tanerové, Rozbřesk). Tyto knížky se ze začátku budou líbit nejspíše všem. Přesněji řečeno všem těm, kteří mají rádi knihy o upírech a vůbec vše, co s upíry souvisí. Ovšem s odstupem času už vidím Twilight ságu jinak… U filmu, který je dle knižní předlohy a má stejný název, je to stejné. Herečka Kristen Stewart hlavní postavu filmu  Bellu Swanovou ztvárnit neumí.

Další mnou hodnocenou knihou je Hostitel. Tato kniha je od stejné autorky – Stephenie Meyer. Proto je můj názor na tuto knihu podobný. Ale více podrobností se dozvíte v mém videu.

Dále se zabývám prvními devíti díly edice Princezniny deníky. Celou ji napsala skvělá spisovatelka Meg Cabot. Styl, jakým jsou tyto knížky napsány, je velice zajímavý – mají formu deníků. Hodně lidí možná vidělo filmy Deník princezny (první a druhý díl). U těchto filmů mi vůbec nepřijde, že by byly natočeny podle knižní předlohy. Stejná jsou jen jména a lehce se podobá děj. Od stejné spisovatelky jsem četla i V kůži supermodelky. Knížka má
velmi zajímavý námět a je skvěle vymyšlená a stejně skvěle i napsaná. Dle mého názoru by ji měli zfilmovat. :)

Nakonec jsem si nechala i pár dílů Vampýrské akademie. Tuto edici napsala Richelle Mead. Podle mého názoru je to skvělá spisovatelka a je vidět, že knihy opravdu psát umí! :)

Doporučení:
Share

Čtenářská recenze: Zuzčiny tipy 1 - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Alena Badinová ABA napsal:

    Zajímavá novinka, leč jako recenze mi to nepřipadá. Hodnocení pouze slovy: líbí se mi, nelíbí se mi, je to hezké je na recenzi málo.
    Spíše jde o knižní tipy, doporučení pro další čtenáře – však je to také tak uvedeno. I to je ale dobré, aby čtenáři věděli, že pokud mají rádi podobný typ literatury, po čem mají sáhnout.

Napsat komentář