Neuvěřitelná kniha o stejně neuvěřitelném Rudovi z Ostravy

Ruda_nahled
Ruda z Ostravy je oblíbeným moderátorem a  bavičem různých společenských akcí. Kniha Ruda z Ostravy – BESCELER!!! popisuje životní příběh této fiktivní postavy, alter ega herce a hudebníka Michala Kavalčíka. Psána je „ostravštinou“ a pobaví každého čtenáře. Účast na plánovaných křtech knihy potvrdila například Věra Špinarová nebo Diana Kobzanová.

Kniha vychází v Nakladatelství Fragment 2. listopadu 2011. V souvislosti s tím jsou naplánovány autogramiády a křty po celé České republice. První autogramiáda a křest se uskuteční 11. listopadu v 18 hodin v Ostravě v OC Futurum. Kmotry knihy zde budou Věra Špinarová a speciální host Bruno Ligocki. Celou akcí návštěvníky provedou herci a moderátoři Vladimír Polák a Jiří Sedláček.

Druhá autogramiáda a křest se uskuteční v Praze 15. listopadu v 17:30 hodin v pražském Luxoru, kde knihu pokřtí moderátorská kolegyně Rudy z Ostravy Diana Kobzanová z Frekvence 1 a Bruno Ligocki. Akcí provede moderátorka Hanka Koutná.

Další autogramiády a křty jsou plánovány 24. listopadu od 16 hodin v Brně v Knihkupectví Dobrovský, Joštova a 30. listopadu v Plzni od 16 hodin v bux.cz v NC Plaza.

O Rudovi z Ostravy

V roce 2005 vzniká pro pořad kabelové televize HBO „Na stojáka“ postava burana, horníka z ostravských dolů Rudy z Ostravy a zapisuje se do povědomí svým prvním songem Nuda a skečem 7 posledních vět před smrtí.

Do povědomí široké veřejnosti se dostal až v roce 2008 díky pořadu X-Factor (TV Nova), kde předvedl legendární vzdušné bubínky a pecku Ach synku, synku. S pomocí Noisebrothers vytvořil hudební klip Markéta – parodii na píseň Falling Slowly, která se stala v roce 2008 hitem českého internetu a na portálu stream.cz vytvořila první milion kliknutí.

S Martinou Pártlovou a s pomocí Janka Rubeše a United labels, SE, vytvořil zase klip OSTRAVA!!!, který paroduje píseň Empire State of Mind od Jay-Zho a Aliciy Keys. Tento videoklip se stal během dvou týdnů s 1 750 000 zhlédnutími nejsledovanějším videoklipem všech dob českého internetu.

V lednu 2008 společně s Milošem Knorem zakládají agenturu Komici s.r.o., která se zaměřuje na stand-up vystoupení.

Mezi jeho další úspěšné počiny patří například: Fajna mama, Hej syn. prezident, Hepy Kurde, Tata zvrací (Ruda a Yetty), 7 nekonečných vět před spaním, 7 duvodů čemu je pivo lepší než baba a další.

Na políčko „To se mi líbí“  sociální sítě  Facebook již kliklo u Rudy z Ostravy přes 145 000 uživatelů. V současné době Ruda baví denně posluchače od 12 do 14 hodin na Frekvenci 1.

Anotace

Zduř děcka, když sem zjistil, že už aji bezvyznamne zpěvačky, uklizečky nebo kuchařky maji knihy svojich (kratkých) paměti, tuž mě to dožralo! Bo sem, kurde, též celebryta! No ni? Držite v rukach moju knihu, kera je neopakovatelna, bo je prvni na světě kompletně v hadečku a navíc aji ve 3D. Kromě šiřky a vyšky ma teš nevidanu hloubku, ačkoli, a to tu přiznavam otevřeně, vyznačuje se do jiste miry aji plytkosti zapisu.

Neuvěřitelná kniha o stejně neuvěřitelném Rudovi z Ostravy je určená pro každého cypa – promiňte čtenáře.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRuda z Ostravy – Besceler!!!

Sklář, Richard - Kavalčík, Michal

Fragment, 2011

Neuvěřitelná kniha o stejně neuvěřitelném Rudovi z Ostravy - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Konop napsal:

    Také se mi líbí svérázný humor Rudy z Ostravy. Někdy poslouchám na rádiu.

Napsat komentář