Vyhrajte knihu o přátelství a zradě

friendship
Hledáte knihu, která vás dojme a donutí k zamyšlení se nad vlastním životem? Pak je naše soutěž o knihu Světlé dny to pravé pro vás!

Vteřiny, jež změní život navždy.

V malém městečku na jihu Německa prožívá děvčátko Seri světlé dny svého dětství: dny, které tráví v zahradě u své kamarádky Aji, pocházející z maďarské artistické rodiny a žijící s matkou v chatrči na kraji města.

Jenže tento zdánlivě idylický svět dětství v šedesátých letech dvacátého století má takřka neviditelné kazy: Serin otec zemřel krátce po jejím narození a Ajin otec, který vystupuje v cirkuse jako akrobat na visuté hrazdě, přijíždí na návštěvu jen jednou do roka. Karl, společný kamarád obou dívek, zase přišel o mladšího bratra, který jednoho jarního dne nastoupil do cizího auta a nikdy se už nevrátil.

Matky své děti provádějí proudy i mělčinami jejich dětství a učí je, že ze života nemusejí mít strach a že je třeba vrhnout se do něj naplno. Zsuzsa Bánková vypráví příběh tří rodin a provází své mladé hrdiny celou první půlí jejich života. Když Seri, Karl a Aja odjedou studovat do Říma, jejich přátelství je podrobeno náročné zkoušce.

 

Světlé dny

Autorka: Zsuzsa Bánková
Přeložil: František Lyčl
Počet stran: 400
Vydání: 04/2013
ISBN: 978-80-7294-687-7
Vazba: vázaná
Běžná cena: 329 Kč

 

Knihu Světlé dny vydalo nakladatelství Host.
Přečtěte si ukázku z knihy

 

Světlé dny jsou knihou o přátelství a zradě, o lásce a lži, o minulosti, která jen postupně odhaluje svá tajemství, a o vteřinách, jež nám navždy změní život.

Světlé dny Zsuzsy Bánkové patří v současnosti k nejúspěšnějším titulům na německém knižním trhu. Už 70 týdnů se drží v žebříčku bestsellerů časopisu Spiegel. Dosud se prodalo více než 600 000 výtisků.

 

 

O autorce

Zsuzsa Bánková (nar. 1965) se narodila ve Frankfurtu nad Mohanem maďarským uprchlíkům z roku 1956. Vyrostla v bilingvním prostředí, pracovala nejprve v knihkupectví a pak studovala žurnalistiku, politologii a literaturu v Mohuči a ve Washingtonu. Po skončení studia pracovala jako ekonomická redaktorka. Od roku 2000 se plně věnuje literární tvorbě. Ve frankfurtském nakladatelství S. Fischer dosud vydala tři knihy: román Plavec (2002; česky Větrné mlýny 2005), knihu povídek Nejparnější léto (2005) a román Světlé dny (2011).

 

Velkolepý román Zsuzsy Bánkové je skutečný svátek: svátek vzdorování zákeřnostem života.
Britta Heidemannová, Westdeutsche Allgemeine Zeitung

Tento román, v němž se to jen hemží lípami, platany, pšeničnými poli, vlčími máky a břečťanem, ve kterém popínavé růže pokrývají dům ztraceného chlapce a pod Éviným oknem zurčí potok, ani jednou nepřekročí hranici kýče. Protože zná světlé dny jen jako líc dnů temných. Zsuzse Bánkové se podařilo napsat knihu, jejímž jediným nedostatkem je, že musí skončit.
Andreas Kilb, Frankfurter Allgemeine Zeitung

Mou současnou jedničku představují Světlé dny Zsuzsy Bánkové. Její příběh o Karlovi, Seri a Aje, kteří se sešli už jako děti a nikdy se neopustili, je nejkrásnější německý román z jarní nabídky.
Angela Wittmannová, Brigitte

 

Zasoutěžte si o knihu Světlé dny!

Pokud vás kniha Světlé dny zaujala, neváhejte a zúčastněte se soutěže, kterou jsme pro vás připravili společně s nakladatelstvím Host. Stačí jen zodpovědět na jednoduchou soutěžní otázku a mít štěstí při odhadu počtu tipů, které nám přijdou v průběhu soutěže.

Rovnou dva výherci se po skončení soutěže budou moci radovat z výtisku knihy Světlé dny a podniknout tak prostřednictvím knihy pouť cestou dospíváním tří mladých lidí.

 

Soutěžit o knihu Světlé dny můžete
od 6. do 19. června 2013.

Nakladatelství Host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům.

www.nakladatelstvi.hostbrno.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Světlé dny

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSvětlé dny

Bánková, Zsuzsa

Host, 2013

Napsat komentář