Umíte vysvětlit cizí slova dětem?

Slovicka4_AM
Cizí slova slýcháme denně z televize, čteme je v novinách, ale jak na to, aby je pochopily i naše děti?

Cyklus Slovíčka, který diváci České televize znají zejména z dětského pořadu Zprávičky, vysvětluje nejen dětem 45 cizích slov pomocí animace a vtipných dialogů dvou sourozenců – šestnáctiletého Vojty a devítileté Aničky. Díly Ekologie a Globalizace byly oceněny cenou Ministerstva životního prostředí ČR na festivalu Ekofilm 2011.

Kniha vychází ze stejnojmenného animovaného cyklu a dodržuje nastavený princip propojení dětských dialogů s obrázky. Pro zábavu a osvojení pojmů přidává i úkoly k řešení ve třech úrovních obtížnosti.
Na četná přání diváků a pedagogů základních škol je kniha doplněna DVD nosičem se všemi stávajícími díly cyklu Slovíčka.

 

SLOVÍČKA s vloženým DVD se všemi díly pořadu

Vydalo nakladatelství Edice ČT

Autor: Maria Procházková

Počet stran: 96
Formát: 210×297 mm
Vazba: brožovaná, šitá nitmi
Vyšlo: 24.04.2013

Přečtěte si více o knize Slovíčka a prolistujte si i ukázkovou kapitolu

 

Ukázka z knihy:

Milé děti i vy ostatní zvědaví!
Už se vám někdy stalo, že jste nerozuměli nějaké větě?
I když nebyla v cizím jazyce?
Jen proto, že v ní bylo těžké, neznámé slovo?
Jsou slova, o kterých tušíte, co znamenají, ale nejste si úplně jistí?
Některá z nich najdete právě v této knížce.

Není to slovník a není to ani učebnice. Je to povídání Vojty s jeho mladší sestřičkou Aničkou. Vojta se snaží vysvětlovat, co slova znamenají, Anička se hodně ptá a občas se u toho malinko provokují. Ale jen malinko, jsou to přece sourozenci a mají se rádi. Přesto nám na sebe leccos prozradí.
U každé kapitoly jsou tři různě těžké otázky či úkoly, které vám pomohou si slovíčko zapamatovat a pochopit. Na konci knihy najdete klíč s odpověďmi, které nelze vyčíst z textu.

————————————————————————–

Žánrový rozsah knižní produkce České televize odpovídá pestrosti programové nabídky na obrazovce. Potenciál vydavatelské činnosti České televize napojené na její bohatý archiv pořadů i premiérovou tvorbu v oblasti dětských, dramatických, hudebních a dokumentárních pořadů soustavně vzrůstá. V současné době vychází se značkou EDICE ČESKÉ TELEVIZE ročně kolem čtyřiceti vlastních a koedičních knižních titulů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSlovíčka

Procházková, Maria

Edice České televize, 2013

Napsat komentář