Knižní tipy: od hororu k thrilleru pro milovníky nadpřirozena

vlkodlak
Knihy v dnešní nabídce jsou určeny všem, kdo mají rádi nadpřirozeno, a to  jak dětem, tak dospělým.  Najdete tu detektivní tituly, dobrodružné záhady a velká tajemství.

Dětským čtenářům bychom rádi nabídli závěrečný díl trilogie o spícím městě. Rozluštění záhady, proč všichni dospělí spí, čeká v knize Spící tajemství z nakladatelství Fragment.

Spící tajemství

Autor: Martin Vopěnka
Počet stran: 240
Věková kategorie: 11+

Přečtěte si více o knize Spící tajemstvíukázku z ní. Více o celé trilogii a autorovi najdete na našem webu.

Spící rodiče jsou umístěni do velkého sálu v nemocnici. Děti tuší, že se tudy dá dostat do světa „na druhé straně“. Kryštofovi, Emě, Kristýně a Samuelovi, čtyřem dětským hrdinům hledajícím pravdu, se to podaří. Ale jenom malý Samuel má klíč k celému tajemství na dosah ruky.

 

Dalším tipem je třetí pokračování z cyklu Krvavá romance. Hororový příběh pro náctileté s názvem Spoutáni osudem vydalo nakladatelství Fragment.

Krvavá romance – Spoutáni osudem

Autor: Alice Moon
Překlad: Michaela Škultéty
Počet stran: 248
Věková kategorie: 13+

Přečtěte si více o knize Krvavá romance – Spoutáni osudem a ukázku z ní

Sára Dustina vysvobodila a zdá se, že prokletí věčnosti je definitivně zlomeno. Tak proč oba pociťují, že není všechno v pořádku? Jak poznají, komu mohou věřit? Budou spolu někdy opravdu šťastní?

 

Kriminální zápletka, nadpřirozeno, atraktivní prostředí a to vše již po třetí! To je řada pro dospívající Temná akademie. Třetí část cyklu s názvem Rozpolcení vydalo nakladatelství Fragment.

Temná akademie – Rozpolcení

Autor: Gabriella Poole
Překlad: Čeněk Matocha
Počet stran: 288
Věková kategorie: 13+

Přečtěte si více o knizeTemná akademie – Rozpolcení a ukázku z ní

Darkova akademie začíná nový semestr ve starobylém Instanbulu. Cassie si musí zvolit mezi privilegovaným světem Vyvolených a svými nejlepšími přáteli. Mezitím se městem plíží vrah a podezření může padnout na kohokoliv…

 

Kletba, tajemství, zmizelé dívky, to vše jsou atributy další knihy z naší nabídky. Je určena dospívajícím, jmenuje se Prokleté město a vydalo ji nakladatelství Fragment.

Prokleté město

Autor: Lisa McMann
Překlad: Romana Bičíková
Počet stran: 216
Věková kategorie: 15+

Přečtěte si více o knize Prokleté město a ukázku z ní

V městečku Cryer’s Cross zmizí jedna ze studentek místní školy. Kendall Fletcherová ji ani moc neznala. V Cryer’s Cross je ukryto dávné tajemství a nad všemi obyvateli se vznáší děsivé prokletí. Podaří se Kendall odhalit pravdu a nezešílet při tom?

 

Další tipy už směřují k dospělým čtenářům. Sci-fi romány patří k velmi oblíbeným žánrům a často vychází v celých sériích. Druhý díl z tajuplného cyklu Horečka s názvem Krvavá horečka vydalo nakladatelství Jota.

Krvavá horečka
Horečka

Autor: Karen Marie Moning
Překlad: Jan Sládek
Počet stran: 358

Přečtěte si více o knize Krvavá horečka

MacKayle Laneové zabíjí sestru a ona se rozhodne vypátrat jejího vraha. Netuší ale, že se tím současně vydává na dlouhou cestu plnou záhad, nebezpečí a také nelehkého sebepoznání.

Podívejte se i na upoutávku na knižní sérii:

 

Další tip je na detektivku s prvky nadpřirozena. V roli vyšetřovatele se v ní představí žena. Může obstát a najít skutečného pachatele, přestože je v případu osobně angažovaná? To se dozvíte v nové knize s názvem Pod vlivem úplňku z nakladatelství Fragment.

Pod vlivem úplňku

Autor: Nancy Gideon
Překlad: Olga Staníčková
Počet stran: 328

Přečtěte si více o knize Pod vlivem úplňku a ukázku z ní

Detektiv Charlotte Caissieová musí řešit střet zájmů. Její nadpřirozený přítel Max, který stojí v čele podsvětí v New Orleans, je obviněn z brutální vraždy mladé dívky. Max se zaplete s tajemným cizincem. Kdo stojí na čí straně? Je pravda, že cizinec chce Maxovi pomoct, nebo ho stáhne ke dnu?

 

Na úplný závěr jsme si nechali něco pro příznivce mystery literatury. Jde již o druhý díl ze série Alex Kraftová a i zde najdeme vraždy a policii jako v každé detektivce. Jen je třeba se mít na pozoru před čaroději a nadpřirozenými silami. Knihu Tanec stínů vydalo nakladatelství Baronet.

Tanec stínů
Alex Kraftová 2

Autor: Kalayna Price
Překlad: Zuzana Lalíková
Počet stran: 408
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Tanec stínů i ukázku z ní

Policie Alex najme, aby pomohla s vyšetřováním v přírodní rezervaci u města Nekros. Podivné je, že se nenašla těla, jen jejich části. Někde na svobodě se pravděpodobně na svou další oběť chystá sériový vrah a Alex z kusů těl stín nepovolá. Musí se spolehnout na cizí magii, aby přišla na to, jak případ vyřešit.

 

Jakou knihu byste vybrali z naší dnešní nabídky? Máte rádi série s mystery tématikou, upírské cykly nebo knihy plné čarodějů a nadpřirozených sil? Nebo dáváte přednost napětí v opravdovém světě?

Určete si vlastní cenu,
zkuste si knihy vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSpící tajemství

Vopěnka, Martin

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeKrvavá romance – Spoutáni osudem

Moon, Alice

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeTemná akademie – Rozpolcení

Poole, Gabriella

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeKrvavá horečka
Série Horečka

Moning, Karen Marie

Jota, 2012

zobrazit info o knizeProkleté město

McMann, Lisa

Fragment, 2013

zobrazit info o knizePod vlivem úplňku

Gideon, Nancy

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeTanec stínů
Série Alex Craftová 2

Price, Kalayna

Baronet, 2013

Napsat komentář