Románová trilogie Martina Vopěnky je završena

sourozenci
To, co začalo ve Spícím městě záhadným spánkem všech rodičů a pokračovalo ve Spící spravedlnosti úsilím dětí o potrestání zločinců, pokračuje nyní pátráním dětí po příčině spánku rodičů…

Martin Vopěnka – spisovatel, cestovatel a táta čtyř dětí napsal pro mládež sérii knih, ve které je každý díl trochu jiný. Od sci-fi na počátku, přes krimi uprostřed se dostanete až k žánru fantasy.

Knihy Spící město, Spící spravednost a Spící tajemství
vydalo nakladatelství Fragment

 

Spící město

Vydejte se na dobrodružnou cestu do světa, kde všichni rodiče spí a kde začíná nemilosrdný boj o přežití dětí ve světě ostatních dospělých…

Spící město

Počet stran: 272
Formát: 145×205
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-253-1349-7
Vyšlo:  2011

Přečtěte si více o knize Spící město

 

Spící město je mou dvanáctou knihou. A musím říct, že žádná se mi nepsala tak dobře. Ten příběh mne samotného bavil, dokonce jsem se občas o své hrdiny upřímně bál. Jindy mne dojala jejich statečnost, vytrvalost a soudržnost. A nakonec jsem se s nimi nerad loučil. Proto už píši pokračování s názvem Spící spravedlnost a v hlavě se mi rodí i třetí kniha Spící tajemství. Věřím, že stejně neradi se s hrdiny této knihy, kterým jde občas skutečně o život, budete loučit i vy.

 

Spící spravedlnost

Většina rodičů se již probudila ze záhadného spánku, vyhráno ale zdaleka není. Ti, jejichž děti zůstávají ztracené, totiž dál spí.

Spící spravedlnost

Počet stran: 264
Formát: 145×205
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-253-1370-1
Vyšlo: 2012

Přečtěte si více o knize Spící spravedlnost

 

Svět se od základu změnil. Děti prožily něco, co jejich rodiče jen těžko pochopí. Zdá se, že jim teď rodiče vůbec nerozumí. Najdou u nich děti zastání?
Mnoho únosů a vražd zůstalo nepotrestáno, ale dospělí to nehodlají řešit. Policie, soudy, vláda ani probuzení rodiče se k tomu, co se dělo, nechtějí vracet. S tím se děti odmítají smířit a pouštějí se na vlastní pěst do nebezpečného pátrání po zločincích i dalších unesených. Sourozencům Kryštofovi, Kristýně, Emě a Samuelovi jde znovu o život. Podaří se jim odhalit i to, co stojí za záhadným spánkem rodičů? Anebo na svou zvídavost sami doplatí?

 

Spící tajemství

Od záhadného spánku všech rodičů a přes úsilí dětí o potrestání zločinců nyní sledujeme děti, jak pátrají po příčině spánku rodičů.

Spící tajemství

Počet stran: 240
Formát: 145×205
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-253-1659-7
Vyšlo: 2013

Přečtěte si více o knize Spící tajemství

 

Rodiče, kteří se dosud neprobudili, jsou umístěni do velkého sálu v nemocnici. Zdejší prostředí nahání dětem strach, zároveň je však neodolatelně přitahuje. Tuší totiž, že se tudy dá dostat do světa „na druhé straně“. Kryštofovi, Emě, Kristýně a Samuelovi, čtyřem dětským hrdinům hledajícím pravdu, se to podaří. Ale jenom malý Samuel má klíč k celému tajemství na dosah ruky. Zachrání zbývající unesené děti? A bude svět ještě někdy stejný jako dřív?

Spící tajemství hledá odpovědi na otázky, které si lidstvo pokládá již po staletí.

 

Vše o trilogii Martina Vopěnky najdete na webových stránkách:
www.spicimesto.cz

POZOR! Na webu Nakladatelství Fragment, konkrétně zde, si můžete Spící město stáhnout zcela zdarma jako PDF nebo EPUB. Jedinou podmínkou je registrace  v e-shopu Fragmentu.

————————————————————————————————

O autorovi

Martin Vopěnka (nar. 1963)

Spisovatelem chtěl být vlastně už od chvíle, kdy se naučil psát. Psal nejprve básničky, později, na střední škole, povídky.

Dokonce tehdy vyhrál dvě literární soutěže, přestože jeho povídky daleko překračovaly to, co bylo za komunistického režimu povolené. Od socialistické přítomnosti, neoblíbené školy (studoval jsem Fakultu jadernou a fyzikálně inženýrskou na ČVUT) a autoritativní tatínkovy výchovy začal „utíkat“ do hor.

V prvních letech dospělosti pro něj bylo cestování do drsné přírody hodně důležité, dnes už je tomu jinak. Mnohem víc se věnuje psaní. Několik cest také podnikl právě kvůli psaní, například román Pátý rozměr se odehrává v poušti argentinských And –12 dnů bloudil s kamarádem ve výšce 4000 až 5000 metrů, v krajině, kde na ploše velké jako Česká republika nežije jediný člověk, aby našel to správné, hodně pusté místo. Dnes cestuje hlavně se svými dětmi.

Spící město je jeho dvanáctou knihou.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSpící město

Vopěnka, Martin

Fragment, 2011

zobrazit info o knizeSpící spravedlnost

Vopěnka, Martin

Fragment, 2012

zobrazit info o knizeSpící tajemství

Vopěnka, Martin

Fragment, 2013

Napsat komentář