Nenechte si ujít v týdnu od 24. do 30. října 2011

Nenechte si ujít
Po trochu delší prázdninové pauze se opět vrací články Nenechte si ujít, ve kterých vás budeme informovat o nejrůznějších akcích, které se týkají knih a čtení. A naše nabídka se neomezí jen na Prahu či Brno…

V úterý 25. října se od 16 hodin v brněnském Knihkupectví Barvič a Novotný opět koná setkání v rámci Klubu moudré sovy, tentokrát pro děti od 8 let. Seznámí se zde s knihou Malý Alenáš, kterou vydalo nakladatelství Argo.
Kdo je to Malý Alenáš? Kdo je ten, kdo je „malý, ale náš“? Stěží patrný človíček, ale přesto mu byl svěřen nesmírně zodpovědný úkol: úkol správce i opraváře snů, všech snů, které se kdy komu zdály a budou zdát.

Ve stejný den i ve stejnou hodinu, jen „o kousek vedle“, v Rajhradě, můžete navštívit „večer“ věnovaný vzniku ČSR s názvem Ať žije republika! Součástí bude i vyhlášení VI. ročníku literární soutěže Skrytá paměť Moravy a autorské čtení Věry Linhartové a Magdalény Špačkové. Podrobnější informace najdete na stránkách Památníku písemnictví na Moravě.

Nakladatelství Fragment vydává další z řady zpěvníků, tentokrát Zpěvník Karla Kryla. Již ve středu 26. října od 16 hodin se v pražském Luxoru na Václavském náměstí uskuteční slavnostní křest Zpěvníku Karla Kryla. Kmotry knihy budou MUDr. Jan Cimický a Yvonne Přenosilová, zazpívá a zahraje bratr Karla Kryla Jan Kryl. Akcí provází moderátorka Hanka Koutná. Více informací naleznete zde.

A zpět do Brna. V sobotu 29. října se v 15 hodin uskuteční autorské čtení, beseda a autogramiáda Igora Bukovského. Autor bude předčítat ze své nové knihy Nová miniencyklopedie přírodní léčby, kterou vydává nakladatelství Anagram.

U příležitosti 100. výročí narození Václava Čtvrtka můžete až do konce října v Knihovně Václava Čtvrtka v Jičíně navštívit výstavu s názvem Má pohádka teď bydlí v Jičíně.

 

Neváhejte nahlédnout do našeho kalendáře akcí, kde naleznete mnoho dalších pozvánek.

Doporučení:
Share

Napsat komentář