EREBOS získal na veletrhu v Německu prestižní cenu!

EREBOS_NOVA.indd
Na knižním veletrhu ve Frankfurtu se 14. října udělovaly ceny za literaturu pro děti a mládež. Mezi oceněnými tituly se ocitl titul „EREBOS – Hra, která zabíjí!“, kterému byla přidělena literární cena na základě rozhodnutí poroty složené z mladých čtenářů!

Jediná státní cena za literaturu je v Německu udělována každoročně od roku 1956 výjimečným knihám pro děti a mládež. V letošním ročníku získal cenu poroty složené z mladých čtenářů titul EREBOS – Hra, která zabíjí!, kterou Nakladatelství Fragment uvedlo na knižní trh počátkem října.

Svoje rozhodnutí udělit cenu právě tomuto titulu okomentovala porota takto:

„Hlavní protagonista Nick zbožňuje počítačové hry. Na jeho škole je momentálně nejoblíbenější hrou Erebos.
Erebos ale není pouze hra. Erebos přikazuje mladým lidem plnit úkoly v reálném světě a sledovat jeden druhého. Erebos má jeden cíl: zabít.
Čtenář doprovází Nicka světem Erebosu a sám zažívá, jak snadno může hra s lidmi manipulovat a měnit je od základu. Kolem Erebosu existuje mnoho tajností, které čtenáři přislibují napětí až do poslední stránky. Čtenář fascinovaně sleduje rozvoj hlavního protagonisty a řeší s ním, kdo se skrývá za kterou postavou a jak velký smysl mají jeho úkoly.
Erebos zaujme geniálním a na detaily velmi bohatým zpracováním a stejně tak aktuálním tématem. Vliv médií na mládež staví čtenáře v neposlední řadě před otázku, jak daleko by ve hře zašel on sám.“

V Německu prodáno za necelý rok přes 75 000 výtisků!

● Kniha byla přeložena již do 17 jazyků!

● Byla prodána práva na film a divadelní adaptaci.

Podrobnější informace o knize EREBOS – Hra, která zabíjí! naleznete na www.ereboszabiji.cz.

 

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeErebos – Hra, která zabíjí!

Poznanski, Ursula

Fragment, 2011

Napsat komentář