Zahrajte si o knihy z nové edice pro bystré děti

serie_verili_byste_nahledy_vs2
Představujeme vám novou sérii knížek Věřili byste, že…, která zkoumá každodenní život v průběhu staletí tak, jak jste to dosud nezažili! Zkuste si o knihy z ní také zahrát v naší soutěži!

Věřili byste, že pod Londýnem teče deset tajemných řek? Že dva cyklisté vynalezli letadlo? Že cirkusový kůň dovede počítat nebo že lidé dostávají zaplaceno za to, že spí?

První čtyři sešity populární britské edice Věřili byste…
vydává právě v těchto dnech, ve spolupráci s Oxford University Press, nakladatelství Edika.

Zajímavosti z různých oborů lidské činnosti shromáždil Richard Platt. Každý díl osvětluje jedno téma zábavným způsobem se spoustou obrázků a zajímavostí, a je možné jej využít jako doplněk učiva nebo jenom pro zábavu a poučení, jak se v průběhu času posouvaly lidské možnosti.  Sešity jsou určeny pro děti od dvanácti let.

 

Věřili byste, že pod Londýnem teče 10 tajemných řek?

Díl věnovaný městům, jejich vzniku v pravěku, starověku i středověku, neobvyklé poloze, jejich podzemí, péči o města i jejich zániku a budoucnosti.

Kdy ve městech zhoustla doprava díky dvojkolákům? Která země postavila své hlavní město na špatném místě? Co je pod povrchem městských ulic? Kdo uvalil daň na jímky? Co je vlastně obec nebo město? Čím se liší od vesnic?

Přečtěte si více o knize Věřili byste, že pod Londýnem teče 10 tajemných řek?

 

Věřili byste, že cirkusový kůň dovede počítat?

Mnoho pozoruhodností ze světa zábavy od těch starověkých po nejmodernější. Zajímavosti okolo gladiátorských zápasů, náboženských obřadů, hudby, divadla, filmu, tance, cirkusu, varieté, kouzlení i adrenalinových zábav.

Která hudební skladba zcela postrádá zvuk? Jaký trik umožní spolknout meč? Kdo přešel Niagarské vodopády po laně? Jak bavili blázni své krále?

Přečtěte si více o knize Věřili byste, že cirkusový kůň dovede počítat?

 

Věřili byste, že dva cyklisté vynalezli letadlo?

Historie všech možných druhů dopravy.

Kdo chtěl chudým zabránit v cestování vlakem? Kde pošťáci doručovali zralé ovoce panovníkům? Kdy speciální školy vyučovaly ježdění na kole? Jak vyrobit loď z mořských řas?

 

 

Přečtěte si více o knize Věřili byste, že dva cyklisté vynalezli letadlo?

 

Věřili byste, že lidé dostanou zaplaceno za to, že spí?

Co je to práce a jak se vyvíjela v průběhu věků, nezaměstnanost, typické ženské práce, nebezpečné i neobvyklé práce, to všechno lze nalézt v tomto sešitě.

Kdo navrhl, že pracující by měli vládnout naším světem? Kdy smrtelné choroby zdvojnásobily pracujícím platy? Kde byste hledali robota do vašeho domu? Jak dostanete zaplaceno za jedení čokolády?


Přečtěte si více o knize
Věřili byste, že lidé dostanou zaplaceno za to, že spí?

 

——————————————————————————————————-

POZOR SOUTĚŽ!

Máte doma zvídavé dítě, na jehož otázky nedokáže odpovědět? Chcete jej zábavnou formou seznámit s vývojem každodenního života v průběhu staletí?

Pak právě pro vás jsou tady knížky ze série Věřili byste, že…, které u nás vychází ve spolupráci s Oxford University Press v nakladatelství Edika.

Spolu se společností Albatros Media jsme pro vás připravili soutěž, ve které dva z vás mohou vyhrát celý balíček všech výše uvedených knížek.

Stačí jen správně zodpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při tipování.

 

Soutěž s knížkami ze série Věřili byste, že… běží
od 3.května do 16.května 2013

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 balíčky 4 knih z naučné edice Věřili byste...

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVěřili byste, že cirkusový kůň dovede počítat?

Platt, Richard

Edika, 2013

zobrazit info o knizeVěřili byste, že dva cyklisté vynalezli letadlo?

Platt, Richard

Edika, 2013

zobrazit info o knizeVěřili byste, že lidé dostávají zaplaceno za to, že spí?

Platt, Richard

Edika, 2013

zobrazit info o knizeVěřili byste, že pod Londýnem teče 10 tajemných řek?

Platt, Richard

Edika, 2013

Napsat komentář