Nenechte si ujít v týdnu od 29. dubna do 5. května 2013

Nenechte si ujít
V našem pravidelném týdenním přehledu akcí vás pozveme na autorská čtení, do Klubu moudré sovy i na výstavu. Záleží jen na vás, kam se nakonec vypravíte.

Nejprve bychom vás rádi pozvali na autorské čtení trojice autorů nominovaných na Cenu Jiřího Ortena 2013, které se uskuteční v Praze v Galerii Montmartre v pondělí 29. dubna v 19.00. Číst budou Ondřej Buddeus ze sbírky vizuální poezie Rorýsy, Tomáš Gabriel z knihy básní Tak černý kůň tak pozdě v noci a Jaroslav Žváček ze svojí nominované prvotiny Lístek na cestu z pekla. Přijďte sami posoudit, jak se výběr Svazu českých knihkupců a nakladatelů povedl a zda by i vás autoři svými díly oslovili.

Pokud to máte do hlavního města daleko, můžete se vypravit ve stejný den na Literární čaj o páté do Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově. Setkáte se zde s hercem, dramatikem, režisérem, pedagogem a spisovatelem Arnoštem Goldflamem a určitě to nebude nuda.

obálka knihy Tanec s carevnouPříznivce fantasy literatury zveme do Brna do knihkupectví Barvič a Novotný na Masarykově ulici na besedu a autogramiádu Petry Neomillnerové, která představí svoji novinku Tanec s carevnou v úterý 30. dubna. Jde již o šestou knihu z upírské série. Nejedná se jen o paranormální romanci, ale obsahuje také prvky detektivního příběhu a akční fantastiky.
Její hlavní hrdinka Tina Salo je upírka, které nevadí denní světlo a ze všeho nejvíc miluje zahálčivý „klubový“ život v současné Praze, povalování v posteli a upírské „badboye“. To všechno je jí však dopřáno jen málokdy, i v románu Tanec s carevnou ji hned v úvodu vyštve z teplého lože zásahová jednotka a Tina i její partner prchají z Čech za polární kruh do nehostinné tundry, kde se momentálně nachází jádro jejich problémů. V depresivním Norilsku, městě s největší koncentrací současných i bývalých vězňů na metr čtvereční, pak Tina odhaluje další z tajemství své rodiny. Ukázku z knihy si můžete přečíst na našich stránkách.

Na stejný den na 16.00 máme pozvánku do Brna i pro vaše děti starší osmi let. Pokud se vám je podaří včas zaregistrovat do Klubu moudré sovy v knihkupectví Barvič a Novotný, pak se mohou těšit na odpoledne plné hrátek s češtinou a knihou se záhadným názvem Bubela.

V úterý 30. dubna budou potěšeni i čtenáři detektivek a historických románů. Město Velké Pavlovice pořádá setkání se spisovatelkou Naďou Horákovou, která žije v nedalekých Mutěnicích a napsala již řadu detektivních (Falešná kočička, Dáma v modrém) i historických (Brněnské nevěstky, Bestie z Karlštejna) příběhů. Můžete s ní strávit příjemný večer ve výstavním sále Městského úřadu Velké Pavlovice.

Do 3. května máte ještě poslední šanci navštívit výstavu ilustrací a fotografií Lucie Suché ve výstavním sále Městské knihovny v Týništi nad Orlicí. Obrázky se vztahují ke knížce Muj!, jejíž hlavní hrdina, malý Jáchym chce být nejsilnějším klukem na celém světě. Proto si tak rád hraje se svými gumovými dinosaury a poměřuje s nimi svoje síly. A proto se také, když se mu ten nejoblíbenější z nejoblíbenějších ztratí, vydává na výpravu za jeho záchranou… Vezměte s sebou tedy svoje děti a propadněte s nimi kouzlu kolorovaných fantaskních fotografií.

Tyto a další pozvánky můžete najít v našem Kalendáři akcí. Pokud víte o nějaké zajímavé literární události, která nám zůstala skryta, použijte vkládací formulář a pozvěte nás zase vy.

Doporučení:
Share

Nenechte si ujít v týdnu od 29. dubna do 5. května 2013 - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Dovolujeme si Vás pozvat na přednášku Karla Hrdličky s názvem „Židovské svátky a nejkrásnější místa Izraele“, která se uskuteční v úterý 30. dubna 2013 od 17:00 na zámku Kynžvart. Všichni jsou srdečně zváni!

Napsat komentář