Poznejte význam ve výtvarném umění

vytvarne_umeni
Zajímá vás obor výtvarného umění, nebo se zajímáte o historii obecně? Pak byste si neměli nechat ujít titul, který v těchto dnech vychází v nakladatelství Academia!

Kniha Význam ve výtvarném umění, jejímž autorem je historik Erwin Panofsky, vydává nakladatelství Academia v edici Mimo – humanitní vědy.

Jde o nově revidované vydání slavného souboru studií vlivného historika umění, které přináší nejen cenné vhledy do diskusí o dějinách umění ve středověku a renesanci, ale je i cenným příspěvkem k dějinám idejí.

 

Význam ve výtvarném umění

Vydalo nakladatelství Academia

Autor: Erwin Panofsky

Počet stran: 400
Formát: 135 × 190 mm
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-200-2236-3
Vyšlo: duben 2013


Přečtěte si více o knize Význam ve výtvarném umění

Kniha obsahuje jak výbor z jeho slavných Studií k ikonologii a Života a umění Albrechta Dürera, tak i samostatně publikované statě, v nichž se autorovy detailní popisy a bohatá erudice snoubí s obecným vhledem zasazujícím dějiny umění do širšího proudu humanistické kultury.

Publikaci přeložil Lubomír Konečný.

—————————————————————————————————

Nakladatelství vzniklo v roce 1953 původně jako nakladatelství Československé Akademie věd. Název Academia nese od roku 1966.

Academia vydává původní vědecké monografie a práce českých vědců, díla klasiků vědy, překlady zahraničních autorů, populárně naučnou literaturu, literaturu faktu, encyklopedie, slovníky, jazykové učebnice, příručky a vysokoškolské učebnice, ale také kvalitní českou i překladovou beletrii.V nakladatelství dále vychází populárně naučný časopis Živa.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVýznam ve výtvarném umění

Panofsky, Erwin

Academia, 2013

Napsat komentář