Nenechte si ujít v týdnu od 22. do 28. dubna 2013

192_big
I dnes vám přinášíme pravidelný přehled těch nejzajímavějších literárních akcí, které během příštího týdne proběhnou. 

V pondělí 22. dubna pořádá nakladatelství Šulc-Švarc v pražském Paláci knih Luxor v 17 hodin křest knihy Strážce majáku, jež je dílem známého spisovatele Jiřího Žáčka. Jak sám autor přiznává, jako strážce majáku se cítí na své chalupě ve Frýdlantu, kde publikaci plnou poznámek, aforismů, fejetonů a básní také napsal.   Akce se zúčastní i jeho hosté, spisovatelka Magda Váňová a moderátorka Iva Lecká.

Z Prahy se přesuneme na Moravu. V úterý 23. dubna bude na Katedře bohemistiky FF UP v Olomouci pokračovat cyklus autorských čtení a besed Ex libris. Tentokrát se hostem Lubomíra Machaly stane architekt, básník, scénárista a herec David Vávra, který je také spoluzakladatelem Divadla Sklep.  Akce začíná od 16:45 v posluchárně č. 18 na Křížkovského 10.

Po krátké zastávce v hanácké metropoli se opět vrátíme do Prahy, protože ve středu 24. dubna se zde v 17 hodin koná autogramiáda Aleny a Vlastimila Vondruškových u příležitosti vydání jejich nové knihy Město.

Pokud byste si rádi prohlédli vzácné knihy blíže než jen za sklem vitríny, tak právě pro vás je určena jednodenní výstava několika starých tisků z fondu Jihočeské Vědecké knihovny v Českých Budějovicích, jež si Městská knihovna Tábor připravila na čtvrtek 25. dubna od 9 hodin. Návštěvníci se budou moci knih, jako je například Benátská bible, rovněž dotknout a opatrně jimi listovat, a to vše s individuálním výkladem.

Téhož dne, 25. dubna se v Městské knihovně v Týništi nad Orlicí koná od 17 hodin beseda pod názvem Jak se dělají knížky pro dospělé a pro děti se spisovatelkou, ilustrátorkou a publicistkou Denisou Proškovou.

Další zajímavá literární setkání, která proběhnou nejen v tomto týdnu, naleznete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář