Sny, které odhalí odvrácenou stranu lidského života!

Lovkyne
Odhalte tajemný příběh o tom, že mít výjimečnou schopnost nemusí být vždy výhodou. Nová kniha americké autorky Lisy McMann a Nakladatelství Fragment Lovkyně snů – Procitnutí jistě potěší všechny milovníky mystiky a fantasy. V roce 2010 koupilo práva na filmové zpracování studio Paramount, scénář připravuje Christopher Landon a hlavní roli by měla hrát Miley Cyrus.

Každý člověk se občas v noci probudí zadýchaný, roztřesený, zpocený a někdy cítí i fyzickou bolest. Když zjistí, že to, co se mu stalo a co viděl, byl pouze sen, oddychne si. Jenže co když existuje člověk, které nesní pouze vlastní sny, ale vidí sny ostatních lidí? Noční můry, erotické zážitky nebo děsivé útržky vzpomínek smíchané v bizarních představách. Jaký je to pocit, bát se být v místnosti, v autobuse nebo dokonce ve vlastním autě a děsit se, že někdo v okolí usne, pak se propadnout do jeho snu, ze kterého není úniku, ať už je jakkoliv děsivý?

Sedmnáctiletá Janie takovou schopnost má. Nedokáže ji ovládat a nemá se komu svěřit. Její matka, se kterou žije, je uzavřená ve vlastním světě a ostatní by jí neuvěřili – mysleli by si, že je blázen. A tak žije se svou schopností jako s nechtěným prokletím, které neumí ovládat. Pak se jednou propadne do noční můry, z níž jí ztuhne krev v žilách. Poprvé není v něčí zvrácené duši jen pozorovatelem, ale i účastníkem…

Autorka Lisa McMann našla inspiraci pro napsání knihy ve vlastním snu, když se jí zdálo, že vstoupila do snu svého manžela. V příběhu zachytila víc než jen nadpřirozenou schopnost dívky. Ukázala i na skutečnost, jak těžké je pro mladého člověka ze sociálně slabé rodiny se zařadit mezi bohaté a oblíbené studenty a do společnosti, která těžko přijímá někoho, kdo se liší od jejích představ. A také jak velké úsilí musí oproti ostatním vynaložit, aby v životě něco dokázal.

Román Lovkyně snů – Procitnutí se právem umístil v žebříčku nejprodávanějších knih pro děti a mládež v New York Times Bestsellers.

 

Další knihou, která by z tohoto žánru neměla uniknout vaší pozornosti, je román Temné vize – Odhalení. Jedná se o první díl další úspěšné trilogie od autorky Upířích deníků L. J. Smith! Poprvé kniha vyšla v polovině 90. let. Nové vydání knihy figurovalo neuvěřitelných 28 týdnů v žebříčku bestsellerů New York Times!

Kaitlyn je studentka střední školy. Kvůli svým nezvyklým očím a jasnovideckým schopnostem má pověst čarodějky. Lidé se jí bojí, a proto nemá žádné přátele. Přijme tedy pozvání do Zetesova institutu, kde bude moci začít nový život a studovat s vrstevníky s podobným neobvyklým nadáním. Kaitlyn zde pozná dva přitažlivé spolužáky, pohledného Roba, který svou léčivou silou rozdává jenom dobro, a tajemného a nebezpečného Gabriela s nezvyklými telepatickými schopnostmi. Studenti postupně začínají zjišťovat, proč byli do institutu přivedeni. A Kaitlyn se musí rozhodnout, komu má věřit… a koho bude milovat.

Jedná se o dobrodružný příběh, plný napětí i mystického tajemna. Je to čtivý román, který si jistě najde řadu čtenářů. Autorka přibližuje čtenáři také některá pojmosloví z oboru čínské medicíny, hinduismu, esoteriky atd.

Související soutěž

Vyhrajte 2 romány o dívkách s nadpřirozenými schopnostmi

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLovkyně snů - Procitnutí

McMann, Lisa

Fragment, 2011

zobrazit info o knizeTemné vize - Odhalení

Smith, L.J.

Fragment, 2011

Sny, které odhalí odvrácenou stranu lidského života! - DISKUZE

Počet reakcí: 4
  1. Petra Vymětalová Petra Vymětalová napsal:

    Pokud jste v soutěži nevyhráli a knihy vás zaujaly, máte jedinečnou možnost získat je v našich aukcích. Aukce prvního dílu série Temné vize končí dnes, Lovkyni snů budete moci získat zítra…

  2. Petra Vymětalová Petra Vymětalová napsal:

    Soutěž máme vyhodnocenou – podívejte se, kdo vyhrál.
    Všem výherkyním gratulujeme!

  3. Petra Vymětalová Petra Vymětalová napsal:

    Děkuji za upozornění, omylem jsem prohodila Temné vize a Lovkyni snů, hned to napravím.

  4. mikewin mikewin napsal:

    U aukce Temné vize – Odhalení je nějaký jiný úvodní popis – neodpovídá dražené knížce !

Napsat komentář