Knižní inspirace pro děti a jejich rodiče

OtecCteDiteti
Dnešní knižní tipy opanují knihy pro nejmenší děti a pro jejich rodiče. Užijí si u nich zábavu i poučení. 

Hned spolu s první knížkou naší nabídky lze zapracovat na dětské výslovnosti. Ale jde na to hravou formou, protože autorkou je zkušená logopedka Irena Klimková. Publikaci Trpaslík v trávě spí vydalo  nakladatelství Portál.

Rodičům mnohdy dělá potíže sestavit větu se slovem s hláskami R a Ř tak, aby dítě si procvičilo hlásky v určitých souhláskových shlucích v různých pozicích slov, a přitom aby věta byla jednoduchá. Předkládaný soubor vět nabízí rychlou orientaci v procesu osvojování hlásek R a Ř. Každá věta je doplněna jednoduchým srozumitelným obrázkem, který motivuje děti k opakování věty a podněcuje je k samostatné produkci vět.

Přečtěte si více o knize Trpaslík v trávě spí

 

 

 

______________________________________________________

 

I druhá z knih vám pomůže při nácviku správné výslovnosti. Čeká v ní na vás spousta krásných obrázků a fundovaný text z pera logopedky Ester Staré. Nové vydání oblíbené knihy Logopedie – Žežicha se neříká přináší nakladatelství Fragment.

Procvičujte si se svými dětmi správnou výslovnost a rozvíjejte jejich komunikační dovednosti. S obrázkovou Logopedií  to bude zábava! Čekají vás hravé básničky a písničky, zábavné úkoly, hádanky i veselé obrázky.                     

 

Přečtěte si o knize Logopedie Žežicha se neříká.

 

__________________________________________________________

Mami, nauč mě kreslit zvířátka – i takto často zní dětské prosby. Pokud nejste zdatní malíři, možná vám to bude dělat problém. A proto je tu další kniha z naší nabídky, určená spíše dětem školního věku. Titul Naučte se kreslit zvířata vydalo nakladatelství Zoner Press.

Pomocí postupů, které jsou v knize popsány, můžete nakreslit nejen ta zvířata, která jsou zde vyjmenována, ale i proniknout do tajů kreslení zvířecího světa obecně. Namísto pracného učení se anatomických podrobností získáte všeobecný přehled o principech, které se při kreslení zvířat uplatňují. Najdete zde psy, kočky, koně, medvědy, lvy a jeleny, ale i žirafy, šimpanzi nebo medvídky panda. Samozřejmě nechybí ani ptáci.

Přečtěte si více o knize Naučte se kreslit zvířata

____________________________________________________________

A co se třeba naučit anglicky? Nemusíte nutně zapisovat děti do drahých kurzů, stačí si pořídit knihu plnou obrázků a slovíček. Třeba 1111 anglických slovíček od nakladatelství Fragment.

Obrázkový slovníček je určen pro děti, které se právě začínají učit angličtinu. Spojení slovíčka s ilustrací napomáhá ke snadnějšímu zapamatování, a proto je slovníček vhodný i pro děti, které ještě neumějí číst. Slovíčka jsou řazena abecedně, jsou doplněna tematickými stránkami a na konci je rejstřík.

Přečtěte si více o knize 1111 anglických slovíček

______________________________________________________________

Má vaše dítě rádo luštění hádanek? Pak by je mohlo zabavit i bloudění v bludišti. Přesněji řečeno Bludiště pro šikovné kluky a holky z nakladatelství Fragment.

Pomůžeš pejskovi, aby našel svou dobře schovanou kost? Poradíš detektivovi, jak se dostat k důležitému důkazu?  Nevíš, jak se dostat po prázdninách do školy a cestou nezabloudit?
To vše můžeš vyřešit, zažít spoustu zábavy a navíc si procvičit postřeh. Dej ale pozor, najít správnou cestu k cíli nebude vůbec jednoduché!

Přečtěte si více o knížce Bludiště pro šikovné kluky a holky.

 

_________________________________________________________________

A poslední tip z naší dnešní nabídky vám může zpříjemnit celý den. Vždyť kdo si zpívá, má určitě dobrou náladu. V knize Veselý den – pohádky, říkanky a písničky… z nakladatelství Fragment naleznete plno inspirace.

Naučte se nové říkanky a zazpívejte si písničky podle přiloženého CD. Krátké pohádky s obrázky vás zavedou do kouzelného světa, kde jsou jen samé VESELÉ DNY.

Přečtěte si více o knize Veselý den – pohádky, říkanky a písničky… a prohlédněte si i  ukázku

_______________________________________________________

Čtete svým dětem rádi jen pohádky, nebo dáváte přednost knížkám, které rozvíjí slovní zásobu či motorické dovednosti? A která z výše uvedených knih vás zaujala? Co je pro vás při výběru knih pro děti důležité? Jakou roli hrají ilustrace?

Určete si vlastní cenu
a zkuste si výše uvedené knihy vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTrpaslík v trávě spí
Věty k nacvičování a upevňování výslovnosti hlásek R a Ř

Klimková, Irena

Portál, 2013

zobrazit info o knizeLogopedie – Žežicha se neříká

Stará, Ester

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeNaučte se kreslit zvířata

Hart, Christopher

Zoner Press, 2007

zobrazit info o knize1111 anglických slovíček

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeBludiště pro šikovné kluky a holky

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeVeselý den – pohádky, říkanky a písničky...

Kánský, Aleš

Fragment, 2013

Napsat komentář