V litvínovské knihovně proběhl slavnostní zahajovací týden

Litvinov_1
V Městské knihovně Litvínov v pondělí vypukl slavnostní zahajovací týden. Střihala se páska, ukazovaly se nově zrekonstruované prostory a prezentoval se průběh celé přestavby.

Litvínovská knihovna po dvouleté přestavbě původních prostorů knihovny dokončila veškeré práce a v pondělí 26.9. byla nachystána k oficiálnímu znovuotevření. Na první zahajovací den byli pozváni starosta města Mgr. Milan Šťovíček, místostarostové, předseda Regionální rady regionu soudržnosti SZ Ing. Jiří Šulc, ředitelé litvínovských škol, zástupce hlavního dodavatele, autor architektonické studie, vedoucí odborů MÚ a další, kteří se určitým způsobem na projektu i na stavbě podíleli.

Po krátkém uvítání byli přítomní nejprve seznámeni Janou Nigrinovou, specialistou strategického rozvoje, s průběhem celého projektu nazvaného Komunitní knihovna Litvínov. Poté se slova ujala Mgr. Marcela Gűttnerová, ředitelka knihovny. Ta zavzpomínala a několika slovy pohovořila o vzniku myšlenky postavit novou knihovnu. Nezapomněla poděkovat všem, kteří tuto její vizi pomohli naplnit. Poté již předala slovo starostovi Mgr. Milanu Šťovíčkovi a poté Ing. Jiřímu Šulcovi, předsedovi Regionální rady regionu soudržnosti SZ. Oba poděkovali všem, kdo se na přestavbě podíleli a vyjádřili nadšení nad finální podobou zrekonstruované knihovny.

Posléze se všichni přítomní odebrali do vstupní haly, kde proběhlo slavnostní přestřižení pásky. Tu přestřihli starosta Litvínova Mgr. Šťovíček, ředitelka knihovny Mgr. Marcela Gűttnerová a předseda Regionální rady regionu soudržnosti SZ Ing. Jiří Šulc. Následovala prohlídka po knihovně a malé občerstvení.

Na úterní dopoledne byli pak do knihovny pozváni senioři, kteří v uplynulých letech navštěvovali přednášky a výlety pořádané Městskou knihovnou Litvínov. I oni měli možnost si jako první projít nově zrekonstruované prostory a v krátké prezentaci si prohlédnout průběh rekonstrukce. Ředitelkou knihovny byli slavnostně přivítání a pozváni k účasti na dalších akcích pořádaných knihovnou. Odpoledne již patřilo knihovníkům. Byli pozváni zástupci Národní knihovny a Svazu knihovníků a informačních pracovníků, Severočeské vědecké knihovny a dalších regionálních knihoven a také bývalí pracovníci litvínovské knihovny. Načerpali zde inspiraci a nové zkušenosti a předali si s místními knihovnicemi a knihovníky cenné rady a náměty na možné činnosti.

„Reakce na nové prostory a vybavení knihovny jsou zatím velmi pozitivní a nadšené. Slyšíme jen samou chválu. Věříme proto, že se našim čtenářům bude v nové knihovně líbit a budou ji navštěvovat častěji a trávit zde v příjemném prostředí více času,“

říká spokojeně Marcela Gűttnerová, ředitelka knihovny. Všechny služby knihovny si čtenáři mohou vyzkoušet od 3. 10., kdy byl zahájen oficiální provoz knihovny.

Doporučení:
Share

Napsat komentář