Příběhy o internetové kriminalitě

687
Vstupte do světa agentů provokatérů, komplikovaných mezinárodních vztahů i vzájemně si konkurujících tajných služeb! Nakladatelství Dokořán představuje knižní novinku, která se věnuje velmi aktuálnímu tématu – internetové kriminalitě.

Misha Glenny: Temný trh

Kyberzloději, kyberpolicisté a vy

 

Internet změnil fungování celé společnosti, a to včetně zločinu. Vedl ke vzniku zcela nových forem takzvané kybernetické kriminality. Kniha Temný trh popisuje vývoj obrovského byznysu, jehož nejběžnější formou je obchodování s kradenými údaji o platebních kartách a jejich využívání, zahrnuje však i podvody s elektronickým bankovnictvím a všechny kriminální aktivity umožněné průniky do datových i mobilních sítí včetně průlomů do mezibankovní komunikace. Při tomto spektru aktivit pak nikoho neudiví, že tajemní hackeři a crackeři z bezpečí svých zešeřelých pracoven kradmo stahují z účtů každého z nás částky, jež jsou dohromady mnohem větší, než kolik utrží kolumbijská narkomafie. Na příběhu několika podvodníků i jejich skupin autor ukazuje, jak se obor „podnikání“ vyhrazený původně technologickým nadšencům postupně integroval do světa organizovaného zločinu. Z druhé strany pak odvíjí příběh boje policejních složek s internetovou kriminalitou, která překračuje hranice jedné země. Vstoupíme do světa agentů provokatérů, komplikovaných mezinárodních vztahů i vzájemně si konkurujících tajných služeb. Nikdy nevíte, kdo sedí u počítače proti vám, kým je ve skutečném životě a jakou identitu jen předstírá. Takový je Temný trh…

Ukázku z knihy naleznete zde.

 

Temný trh
Kyberzloději, kyberpolicisté a vy

Autor: Misha Glenny

Počet stran:  272

Rozměr: 165 x 235 mm

Rok vydání: 2013

Vazba: Vázaná s přebalem

Běžná cena: 398 Kč

Překlad: Oldřich Klimánek

ISBN: 978-80-7363-522-0

Ediční řada: Zip

Knihu Temný trh vydalo ve spolupráci s nakladatelstvím Argo nakladatelství Dokořán.

O autorovi:

Misha Glenny (* 1958) je uznávaný britský novinář a historik. Jako zvláštní zpravodaj pro východní Evropu se soustavně zabýval průběhem a důsledky pádu komunismu a poté válkou v bývalé Jugoslávii. Za svou práci pro BBC a list Guardian získal několik prestižních ocenění, včetně ceny Sony Gold Award za výjimečný přínos žurnalistice. Česky vyšly jeho knihy Balkán 1804?1999, McMafie a Temný trh. V současné době žije v Londýně.

 

Ukázka z knihy:

Do návratu reverenda Johna z charitativníakce v Indii zbývaly čtyři dny. Detektiv seržant Dawson seděl ve své kanceláři na scunthorpeské policejní stanici. Na obrazovce sledoval záznamy z programu pro příkazy a řízení, kde se objevovaly informace a trestné činy, jež veřejnost ohlašovala telefonicky. Běžnými problémy tohoto typu jsou bitky v opilosti, někdy bitky domácí a na stromě uvízlé kotě. Avšak toho středečního odpoledne se o půl druhé objevila na obrazovce
zpráva, která v seržantu Dawsonovi vyvolala zvědavost. Dost se totiž vymykala všem běžným hlášením. Otočil se na kolegu a zpěvným lincolnshireským přízvukem zlehka řekl: „Tak si pospěšme. Jdeme sena to podívat. Vypadá to, že v Grimley Smith se děje něco podezřelého.“ (str. 26)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTemný trh
Kyberzloději, kyberpolicisté a vy

Glenny, Misha

Dokořán, 2013

Napsat komentář