Knižní tipy: Vrahům na stopě

Policejní auto
Detektivní romány mají mezi čtenáři své pevné postavení. Podívejte se na ty, které nás zaujaly mezi novinkami…

V nakladatelství MOBA vyšla dlouho očekávaná kniha, která se zařadila do dlouhého seznamu severských detektivek, jež si mezi fanoušky tohoto žánru získávají velkou oblibu.

 

Propasti

Autor: Arnaldur Indridason
Počet stran: 304
Formát: 125 x 205
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-243-5225-1

Více o knize Propasti si můžete přečíst zde

 

Island 2005 – ekonomika prožívá dosud nepoznaný boom. Ctižádostiví mladí podnikatelé svými mazanými finančními obchody na sebe upozorňují celý svět. A Island obdivuje své expandující novodobé Vikingy. V tomto čase bezmezného růstu se v horách ze strmé skály zřítí jistý bankéř a zahyne. Nehoda?

———————————————————————————————————–

Se zajímavým titulem přichází i nakladatelství Host. Tentokrát zavítáte do malé vesničky v Itálii, kde se poklidný život změní v noční můru poté, co je zde nalezena mrtvola námořníka.

 

Pláž utonulých

Autor: Domingo Villar
Počet stran: 392
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-694-5

Více o knize Pláž utonulých si můžete přečíst zde

Přečtěte si ukázku z knihy

Jednoho podzimního rána zanese příliv na pláž malé rybářské vesnice na jihu Galície tělo námořníka, který má ruce svázané plastovým páskem. Inspektor Leo Caldas na tom zpočátku nevidí nic neobvyklého, sebevrazi si často svazují ruce, aby měli jistotu, že ve svém záměru uspějí. Ale na téhle mrtvole je něco zvláštního…

———————————————————————————————————-

Do míst, kde klid a ticho hraje důležitou roli, zamíříme v dalším titulu, který přináší nakladatelství Baronet. Příběh se odehrává jen několik let po zničení města New Orleans uragánem Katrina.

 

Dívej se, jak umírám

Autor: Erica Spindler
Počet stran: 376
Formát: 120x 195mm
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7384-653-4

Více  knize Dívej se, jak umírám si můžete přečíst zde

 

Napínavý příběh začíná v areálu u milosrdných sester, kde došlo k vraždě kněze, související s vandalským poničením vitrážových oken. Okna byla čerstvě restaurována, stejně jako další okno s portrétem Marie Magdaleny, sklenářským ateliérem Miry Gallierové, vdovy po muži, který zemřel při řádění Katriny. Během následujících dní dojde v New Orleansu k několika vraždám, které mají jeden společný bod: všechny se vztahují k osobě Miry Gallierové…

————————————————————————————————————

Do našeho hlavního města zavítáme v napínavém příběhu s kriminální zápletkou, který vychází v nakladatelství Mladá fronta. Tragickým způsobem se v něm protnou osudy čtyř osob: bývalého policisty Mikuláše, jeho kolegy Valiho, pohřešovaného majitele loterijní firmy a neznámého muže v kapuci, jehož role je pro životy ostatních klíčová.

 

Muž s unavenýma očima

Autor: Martin Goffa
Počet stran: 240
Formát: 130 x 200
Vazba: pevná bez přebalu matná
ISBN: 978-80-204-2802-8

Více o knize Muž s unavenýma očima se můžete dozvědět zde

Přečtěte si ukázku z knihy

Autor, píšící pod pseudonymem, je bývalý kriminalista a jeho příběh je založený na reáliích policejní práce. Jako někdejší detektiv může čtenáře konfrontovat nejen s činy jednotlivých postav příběhu, ale též s postupy a metodami práce těch, jejichž úkolem je takové jednání mapovat a odhalovat.

—————————————————————————————————————

Patříte mezi milovníky napínavého žánru? Dali byste přednost severské atmosféře, úžasným plážím Itálie nebo zůstanete raději v Čechách – která z detektivek vás zaujala?

Určete si svou cenu a zkuste si výše uvedené romány
vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Knižní tipy: Vrahům na stopě - DISKUZE

Počet reakcí: 6
  1. Alena Badinová ABA napsal:

    Ivčo, já už si pomalu zvykám na její způsob psaní, takže mi to nevadí. :) Když jsem ale četla svoji první knihu – Kazatel, tak jsem byla úplně dezorientovaná … A atmosféra? Tentokrát opravdu depresivní. Myslím, že podobnost minulého s přítomným ji právě podtrhuje..

  2. Iveta Pešková Ivča napsal:

    Dočetla jsem knížku Strážce majáku od Läckbergerové – hodně zajímavě napsaná. Skvěle tam autorka zakomponovala právě záhadu z minulosti:-) Příběh jsem ale moc jako detektivku nevnímala, ty okolnosti byly hodně bolestivé, smutné, spíš bych ho charakterizovala jako docela dobře napsaný psycholog.román…

    • Alena Badinová ABA napsal:

      Ivčo, taky jsem ji dnes dočetla a působí na mne také tak. Čekala jsem její obvyklé proplétání minulosti, z níž vyvěrá současnost, ale tentokrát to bylo jinak. Přiznám se, že mi bylo úzko ze všech těch negativních věcí, které se dějí třeba i těsně vedle nás…

      • Iveta Pešková Ivča napsal:

        Ano to máš pravdu. Ta depresivní atmosféra začala vlastně hnedka na samém začátku knihy, to bylo velmi smutné a bohužel ne jediné:-(

        Mě tam trochu vadilo, hlavně z počátku, takové jakoby všechno chaotické, než jsem se zorientovala kdo, co a jak:-)

        Ale zase obrovské plus dávám těm zápiskům z minulosti, ty mě zaujaly komplet, myslím, že tam se autorce podařilo vylíčit skvěle tu atmosféru, což mi ovšem v současnosti v celkovém pohledu chybělo. Jak jsi to vnímala ty?

  3. Alena Badinová ABA napsal:

    Jo, jo, detektivky a zejména dobře napsané jsou i pro mne odpočinkem. :) Možná bych si z nabízených vybrala Pláž utonulých nebo Propasti. Záhady mě lákají…

  4. Iveta Pešková Ivča napsal:

    Ano, ano, detektivky, to je přesně moje gusto:-) Z této nabídky bych si zcela určitě vybrala Propasti. Těžko zvolit, která by byla ta jedna nej, zaujaly mě všechny čtyři:-)

Napsat komentář