Městská knihovna Litvínov si i letos připravila speciální akce na měsíc březen – MĚSÍC ČTENÁŘŮ

MKL
Litvínovská knihovna zve všechny současné i budoucí čtenáře na březnové akce. Jako každý rok připravili knihovníci a knihovnice dospělého i dětského oddělení zajímavé akce a nabídky pro všechny věkové kategorie.

Pro manuálně zručné je 3. 3. otevřen Velikonoční patchwork, kde si vyrobíte velikonoční vajíčka metodou „nešitý patchwork“ pod odborným dozorem Růženy Kimlové. Kdo ještě váhá s registrací v knihovně, tak v březnu od 4. do 8. 3. bude vaše rozhodnutí jednodušší. Všichni, kdo ještě v knihovně registrováni nebyli, budou mít registraci zdarma.

Od 4. do 8. 3. bude současně probíhat Burza knih, kde si můžete koupit za symbolickou cenu knihy různých žánrů. V rámci Národního týdne trénování paměti jste zvaní 6. 3. na přednášku ředitelky knihovny Mgr. Marcely Gűttnerové na příhodné téma – trénování paměti. 13. 3. nabízí knihovna Pečení velikonočních perníčků pod vedením paní Hanákové. Nepotřebujete s sebou nic kromě fantazie, šikovných rukou a 30 Kč.

Pro mládež od 13 let se chystá velká přespávací a soutěžní akce, a to v noci z 16. na 17. 3. V Noci s Mayem si na vlastní kůži vyzkoušíte, jaké to je stát se indiánem či kovbojem, a ti nejlepší najdou možná i poklad na stříbrném jezeře. 19. 3. proběhne v knihovně autorské čtení s Hanou Marounkovou.

V dětském oddělení byla vyhlášena soutěž Čtenář roku. Mezi hodnotícími kritérii byl např. počet výpůjček, ale také účast na různých knihovnických akcích. Cenu nejlepšímu čtenáři předá místostarostka Litvínova 21. 3. Pro soutěživé typy vyhlásilo dětské oddělení Turnaj ve stolním fotbálku – všichni sportovci, nechť se hlásí do 15. 3. v dětském oddělení.

V rámci celorepublikové akce Čtení pomáhá, vyhlásilo dětské oddělení soutěž Kdo pomáhá, vyhrává. Přečtenou knihou a správně zodpovězenými otázkami můžete přispět na charitativní činnost. V rámci celostátní soutěže SUK – Čteme všichni se mohou dětští čtenáři zúčastnit ankety o nejčtenější a nejoblíbenější knihu loňského roku.

„Věříme, že si z široké nabídky každý něco vybere a knihovna tak nabídne zajímavý kulturní i zábavný zážitek. Společně tak oslavíme již zmiňovaný svátek čtenářů“, zhodnotila březnový program vedoucího dospělého oddělení Hana Polívková.

Více informací najdete na stránkách Městské knihovny Litvínov.

Doporučení:
Share

Napsat komentář