Objevte svět léčivých krystalů

Kameny
Magická síla kamenů ohromuje lidstvo vlastně odedávna. Její moci věřili naši dávní předkové a i my se k nim často upíráme při nejrůznějších obtížích. Shrnutí jejich účinků vám nabízí kniha, kterou jsem s chutí listovala…


Nakladatelství Metafora vydalo knihu Kameny od A do Z autorky Judy Hallové v dotisku na počátku tohoto roku. Ten si zasloužil její úspěch v předchozích vydáních.

Než se začtete, ohromí vás obrovské množství fotografií zobrazujících krystaly, o kterých je v knize řeč. Ona to vlastně ani není kniha, ale spíš encyklopedie. Dokonalá příručka pro všechny, kteří se o svět kamenů alespoň trochu zajímají.

Encyklopedie krystalů se vším všudy

Kromě popisu jednotlivých krystalů vás autorka seznámí v prvních kapitolách o tom, co to vlastně krystaly jsou ajak vznikají. Dozvíte se, jak mohou pomoci léčit, jaké mají účinky na lidský organismus a jak je také správně vybrat. To je ten nejdůležitější bod, takže rozhodně doporučuji zrovna tuto část nevynechat. A pokud již nějaký krystal doma máte, je o ně třeba také správně pečovat. Ležet někde zaprášený ve skříni pro něj nebude asi to správné řešení. I v této oblasti vám autorka poradí tak, aby si krystal ponechal své správné účinky.

Poté již následuje přehled krystalů v katalogu v abecedním pořadí. Nebude mít tedy žádný problém vyhledat podle počátečního písmena právě ten, o který se zajímáte. Pomůže vám v tom i rejstřík pro snadnější vyhledávání.

Každý krystal obsahuje popis včetně toho, kde se nejčastěji vyskytuje, dozvíte se jeho vlastnosti i léčebné využití. Abyste s ním pracovali správně, následuje popis jeho umístění a práce s ním.

Encyklopedie obsahuje celou řadu krystalů, od těch známých až po ty, o kterých jste možná, stejně jako já, ještě neslyšeli, nebo je znáte jen podle názvu, ale jejich účinky jsou pro vás opředeny tajemstvím.

V závěru knihy je shrnutí nejdůležitějších informací. Tady se dozvíte o působení krystalů na čakry, jejich význam ve znameních zvěrokruhu i jejich působení na lidské orgány v souvislém přehledu.

Kniha pro znalce i laiky

Tato encyklopedie je vynikající „sbírkou“ drahých kamenů. Užitek přinese jak těm z vás, kteří se o jejich sílu a moc zajímáte, ale pomůže v základní orientaci i vám, kteří byste se s touto problematikou rádi seznámili a hledáte vhodné texty pro začátek.

Na knize považuji za úžasné shrnutí a vyjmenování takového velkého množství krystalů, jejich dokonalý popis doplněný fotografiemi, bez kterých by byla kniha jen prázdným textem.

Jediné, co mi na knize vadilo, bylo její malé čtvercové zpracování. Od takto podrobně zpracované encyklopedie bych očekávala kvalitnější, tvrdou obálku a rozhodně větší rozměry. Velikostně se sice hodí do kabelky či malé tašky pro přenášení a rychlé vyhledávání při pátrání po kamenech někde venku. Na druhou stranu ale čítá skoro čtyři sta stran, což z ní nečiní žádné paperbackové vydání zamilovaného románu. A po pravdě – většina z nás si krystaly zajde koupit do nějakého obchodu znalého této oblasti.

Knihu mohu rozhodně doporučit. Udělá radost a pomůže každému, kdo se zajímá o krásy přírody a její účinky na lidský organismus.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKameny od A do Z
Podrobný průvodce světem léčivých krystalů

Judy Hallová

Metafora

Napsat komentář