Chytré středy: Svět na pánvi – Roman Dolejš

392340_svet-na-panvi_image_620
Kuchařka šéfkuchaře Romana Dolejše vám umožní uvařit si autentické recepty ze všech míst, kde jako kuchař působil, a navíc také nahlédnout do zákulisí kuchařské profese a zjistit, jak to chodí v kuchyních luxusních hotelů. Máme pro Vás ukázku receptu z knihy.

Roman Dolejš: Svět na pánvi

5. NĚMECKO MNICHOV

Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka je známá svojí skvělou chutí, které se ale docílí jen a jen pomalou přípravou této pochoutky…

1 kg vepřového boku bez kůže

1 jablko

sůl, pepř celý

2 bobkové listy

2 kyselé okurky

1 cibule

Vepřový bok očistíme a nakrájíme na malé, cca 2centimetrové kostičky. Dáme je do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Jakmile se tuk začne škvařit, vše lehce osolíme, opepříme. Přidáme jablko rozkrojené napůl a bobkový list. Sádlo necháme škvařit tak dlouho, až se nám udělají krásné zlatavé škvarky ze zbytku masa. Necháme lehce vychladnout a scedíme. Vyjmeme koření a zbytky jablka. Škvarky nasekáme najemno, dle potřeby smícháme s částí scezeného sádla. Cibuli oloupeme a společně s kyselými okurkami nasekáme najemno a přidáme do škvarkové pomazánky.

Knihu Svět na pánvi vydalo nakladatelství Smart Press

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSvět na pánvi
aneb Cesta k šéfkuchařské čepici

Dolejš, Roman

Smart Press, 2012

Napsat komentář