Patnáct svědectví o lidské statečnosti

Cesty za dobrodružstvím
Fandíte dobrodruhům a odvážným průkopníkům? Patříte mezi neohrožené cestovatele, nebo se s nimi chcete alespoň vydat prstem po mapě? Nová publikace vám představí hned patnáct strhujících příběhů, v nichž se budete moci vydat křížem krážem po celé zeměkouli až do vesmíru…

Vždy mě fascinovaly smělé činy na hranici lidských možností. Jakmile jsem prolistovala knihu Cesty za dobrodružstvím, tušila jsem, že strávím několik večerů nad úžasnými příběhy, které mě pohltí. Nespletla jsem se. Jedno fascinující dobrodružství střídá druhé. Kniha předkládá čtenáři nejvýznamnější činy posledních pěti století, a to od prvního obeplutí zeměkoule (psal se rok 1519) až po první nonstop let kolem světa horkovzdušným balonem (v roce 1999). Titul vydalo nakladatelství CooBoo ve společnosti Albatros Media v roce 2012.

Některé příběhy jsou zařazeny do této publikace proto, že mají trvalý vliv na historii nebo že zásadně změnily naše chápání světa. Jiné jsou pouze napínavými zprávami o hrdinství a schopnosti jedinců přežít. Všechny mají jedno společné – lidskou statečnost, touhu po poznání a získání nových zkušeností.

Kniha zahrnuje například tato strhující dobrodružství – Magalhaes: Poprvé kolem světa – portugalský dobrodruh navždy zůstane spojován s první výpravou kolem světa; Cook: Hledání Velké jižní země popisuje pozoruhodné úspěchy anglického mořeplavce; Shackleton: Únik ze sevření ledu je obdivuhodným pokusem o první přechod Antarktidy po souši, který se změnil v boj o holý život; Lindbergh: První přelet Atlantiku – americký letec předvádí heroický sólový let přes Atlantický oceán a stává se ve své době mezinárodní senzací; Eiger: Překonání stěny smrti – podrobný popis o zdolávání jedné z nejstrmějších a nejobávanějších stěn ve Švýcarsku, která si vyžádala mnoho životů. Mezi dobrodruhy byli nejen muži, ale také ženy. Průkopnické lety prvních aviatiků inspirovaly také je. Příběh Johnsonová: Letadlem sama do Austrálie je důkazem toho, že i příslušnice něžného pohlaví dokáže přeletět sama z Anglie do Austrálie a ohromit tak letecké nadšence i veřejnost.

Během napínavého čtení si můžete názorně prohlédnout přehledné mapky tras dobrodruhů, zajímavých fotografií a ilustrací. V zadní části naleznete abecedně seřazený rejstřík. Jde o nádherně zpracovanou publikaci, která vás nenásilnou formou obohatí o spoustu historických poznatků. Mnohé z příběhů jsem četla se zatajeným dechem a kladla si otázku: „Jak tohle mohli lidé dokázat?“ Na knize jsem nenašla jedinou chybičku. Proto ji doporučuji, doporučuji, doporučuji.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCesty za dobrodružstvím
Příběhy velkých činů

CooBoo, 2012

Napsat komentář