Interaktivní zábava pro vaše princezny

Disney princezny 3D
Chcete svým holčičkám nejen přečíst hezkou pohádku, ale také zprostředkovat kontakt s hlavními hrdinkami? Nyní tu možnost máte. Stačí vlastnit počítač, webkameru, knižní novinku s 3D efekty a sen každé malé princezny může být splněn!

Na trhu je další kniha s rozšířenou realitou. Tentokrát si na své přijdou holčičky, jelikož je o princeznách. Jakmile ale spustím animace, u počítače je najednou celá rodina. Nejen má dcera se ráda přidává k princeznám v interaktivních obrázcích na monitoru… A s kterými kráskami můžete zažít skutečná dobrodružství? Čeká na vás obětavá Popelka, sličná Kráska, odvážná Ariel a dlouhovlasá Locika. Řeč je o knize Disney princezny 3Dnakladatelství CooBoo, vydané v Praze roku 2012 ve společnosti Albatros Media.

Nemusíte se obávat, že se dočtete pouze základní charakteristiky Disneyovských krásek a prožijete s nimi čtyři zážitky. Kniha nabízí mnohem víc – součástí publikace jsou čtyři pohádkové příběhy obohacené kouzelnými ilustracemi. Dcerce jsem vždy představila princeznu (u každé je uvedena její povaha, význam jejího jména, oblíbené šaty, jaké má přátele a nepřátele), přečetla pohádku, v níž vystupovala, a společně jsme se vypravily do kouzelné říše plné paláců, zářících klenotů, princezen a princů. Mohly jsme se nastrojit na ples a vyfotografovat se. Tento zážitek se nám líbil nejvíce. Kráska nás pozvala na ples a zamávala nám. Vyzkoušely jsme si sběr podmořských pokladů pro Ariel, na závěr ozdobily květinami Locičiny vlasy a sledovaly poletující lucerničky. Vše je podbarveno hezkými melodiemi. Nejsou nikterak vtíravé a zpříjemňují 3D zážitky. Ke spuštění daných animací je zapotřebí počítač, který splňuje minimální systémové požadavky. Ty jsou podrobně rozepsány hned na začátku knihy. Součástí publikace je software rozšířené reality i čtyři spouštěcí karty (v „zabudované“ obálce jsou uložena ilustrovaná „kolečka“).

Myslím, že kniha je velmi pěkně zpracována a práce s počítačem je pro děti lákavá. Tento titul umožňuje spojení četby s výpočetní technikou a to jej činí výjimečným. Některé technické stánky bych doladila – například při zdobení vlasů Lociky chvíli trvalo, než se ozdoba „chytla“ a šla přemístit, naopak fotografování bylo dokonalé. U toho se „vyřádila“ doslova celá rodina. I přes drobné nedokonalosti ji musím doporučit. Úžasné ilustrace přilákají na první pohled každé děvčátko. Určitě udělá radost malým slečnám, které milují princezny a rády by se alespoň na chvíli zastavily v jejich kouzelném světě.

Ukázka z knihy

Obětavá Popelka nepřestává věřit, že jednoho dne najde skutečné štěstí,

přestože ji zlá macecha nutí, aby ve vlastním domě dřela jako služka.

Popelčiny sny se stanou skutečností mávnutím kouzelné hůlky

Víly kmotřičky, která splní její největší přání – jít na královský bál! (str. 5)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDisney princezny 3D

CooBoo, 2012

Napsat komentář