Jak dětem pomoci smířit se se smrtí

Když dinosaurům někdo umře
Smrt je součástí nejen světa dospělých, ale i dětí. Možná nevíte, jak dětem vysvětlit, že někdo, koho znali, už nežije. Právě s tímto problémem vám pomůže knížka Když dinosaurům někdo umře. Poradí vám,  jak dětem tuto smutnou zprávu šetrně sdělit.

Laurie Krasny Brown a Marc Brown: Když dinosaurům někdo umře

Dinosaurům někdo umřel… vám ne? Ale ano. Naše rodiny vypadají velmi podobně. Nikdo nejsme na světě napořád a každý se několikrát v životě setkáme s tím, že nám zemře někdo milý a hodně blízký. Ztratí se nám člověk, jehož život byl s naším hodně propleten, a teď nám moc chybí a neumíme to pochopit. Děti jsou na tom úplně stejně: také ony se musejí vyrovnávat s naší konečností. Mají spousty otázek, plno starostí, krásných nápadů, umějí si opatrovat vzpomínku. Potřebují, abychom jim na otázky odpověděli, starosti nesli s nimi, nápady jim pomohli uskutečnit a vzpomínky uchovat. Potřebují si o tom všem povídat a my velcí to často neumíme. Bojíme se, jsme příliš smutní nebo prostě nevíme, odkud začít.

Když dinosaurům někdo umře

Autor:  Brown,Laurie Krasny – Brown, Marc

Vazba: brožovaná

Formát: 240 x 330 mm

Počet stran: 32

Cena: 129 Kč

ISBN: 978-80-904516-0-5

Knihu Když dinosaurům někdo umře vydala nezisková organizace Cesta domů.

O Cestě domů

Cesta domů je nezisková organizace, která poskytuje odbornou péči umírajícím lidem a jejich blízkým, kteří o ně pečují v domácím prostředí. Provozuje v Praze Domácí hospic a poskytuje odborné poradenství osobně, telefonicky i na internetu. Nabízí odlehčovací služby v domácnostech klientů, půjčuje zdravotní pomůcky, provozuje veřejnou paliativní knihovnu. Krom toho se věnuje ediční činnosti, provozuje informační portál Vzpomínky a dobročinný obchod.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdyž Dinosaurům někdo umře
Malá knížka o velkých starostech pro malé i velké

Brown,Laurie Krasny - Brown, Marc

Cesta domů, 2010

Napsat komentář