Krize středního věku po striptérsku

Majar_Hot_Boys
Jsou vtipní, jsou k nakousnutí, jsou bez kalhot. Chris a jeho parta žhavých a občas i poněkud sprostých kamarádů vám nedá spát.


Seznamte se s dvaatřicetiletým Chrisem, ve dne finančním analytikem, v noci členem amatérské skupiny striptérů. Chris, hlavní postava knihy Hot Boys (stejně se nazývá i Chrisova parta) od české autorky M. T. Majar (pod tímto pseudonymem se skrývá Markéta Marková), které tuto prvotinu vydalo nakladatelství Fantom Print roku 2012, je sice černovlasý a modrooký idol všech žen, přesto ho začíná deptat, že je v skupině svých kolegů nejstarší. A jak už to tak bývá, i to nejlepší jídlo se přejí. Chris se již nechce probouzet každé ráno vedle jiné ženy, rád by pověsil striptérská tanga na hřebík a usadil se. Jak ale najít tu pravou?

Tara je na první pohled pohledná slečna, která se ze záhadného důvodu svou krásu snaží schovat za špatně padnoucí oblečení. Chrise zaujme především tím, že se o něj vůbec nezajímá. Zatímco její kamarádky juchají a ochají nad jeho rozkrokem, ona jen sedí a tváří se nevraživě. Čím častěji Chris fotografku Taru potkává, tím více se o ni zajímá. Pronásleduje ji, snaží se jí zalíbit, kupuje květiny… Nakonec Tara podléhá. Chris však zatím nezná důvod jejího prvotního odmítání a nervozity. Pravdu se dozví až tehdy, když mu někdo na ulici způsobí lehký otřes mozku. Dokáže se přenést přes Tařinu temnou a znepokojivou minulost?

Kniha Hot Boys vyšla původně jako e-book a okamžitě se z ní stal bestseller. Drží se dokonce mezi deseti nejprodávanějšími knihami na Palmknihy.cz. Není se co divit, když je příběh plný krásných a sexy chlapů, erotických scén a neotřelé romantiky, po které každé ženské srdce zaplesá.

Na první pohled mě na knize zaujalo to, že je psaná obecnou češtinou a okořeněna mnohými vulgarismy. Obvykle se mi tento styl příliš nezamlouvá, zvláště když je nějaký ten nepříliš slušný výraz téměř v každé větě, ale k Hot Boys se výborně hodí. Vlastně si vůbec nedokáži představit, jak by znělo, kdyby parta postpubertálních striptérů mluvila spisovně. Vtipné průpovídky i Chrisovy obscénní vnitřní monology mne jednoduše bavily.

Přestože postava Chrise byla celkově spíše sympatická (ostatně jaká žena by nechtěla mít někoho takového doma?), poněkud mi vadilo jeho chování. Po pár kapitolách jsem již začala být alergická na slovo „vrčet“, jež provázelo Chrisovy projevy častěji, než by bylo nutné. Obecně mi připadalo, jako by Chrisovo uvažování, reakce, vnímání okolí a tak dále bylo mírně poznamenáno tím, že příběh psala osoba ženského pohlaví. Nicméně myslím, že takovému ovlivnění se při psaní vyhnout snad ani nelze.

Naopak jsem velmi ocenila dramatický prvek, který autorka do svého příběhu vložila. Tařin bývalý snoubenec mne velice zaujal svou až nechutnou povahou, jež mi přišla děsivá a fascinující zároveň. Skoro bych řekla, že tuto postavu autorka vystihla nejlépe, alespoň co se mého pohledu týče. Zatímco Chris s Tarou mne neustále překvapovali změnami chování a nálad, Tařin expřítel následoval jen svou zrůdnou touhu po pomstě a krvi, díky čemuž se mi jevil skoro jako nějaký vraždící stroj.

Příběh muže snažícího se dostat ženu, jež ho nejprve odmítá kvůli své minulosti, ale vzápětí k němu zahoří hlubokou láskou, není příliš originální, co je však pro mne nové a velmi sympatické, je styl, kterým autorka vdechla svému dílu jedinečnost. S Chrisem jsem se sice naplno neztotožnila, což mi nebránilo v tom, abych se střídavě nesmála jeho hláškám a neotírala si slzy dojetím nad jeho pokusy o budování vztahu. Věřím, že kniha zaujme hlavně příslušnice něžného pohlaví, jež si potrpí na romantiku i erotiku a zároveň se nebrání akci a napětí.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHot Boys

Majar, M. T.

Fantom Print, 2012

Napsat komentář