Tři úspěšné romány Larse Keplera vychází nyní pohromadě

komplet
V nakladatelství Host vychází dárkové balení třech svazků od severského spisovatele Larse Keplera. V kompilaci najdete oblíbené romány Hypnotizér, Paganiniho smlouva a Svědkyně ohně, které spojuje postava komisaře Joony Linny.

Lars Kepler: Případy komisaře Joony Linny 1-3

Hypnotizér

Psychiatr Erik Maria Bark je uznávaný odborník na léčbu traumat pomocí hypnózy. Jedné prosincové noci ho probudí zvonění telefonu. Volá mu detektivní inspektor Joona Linna z nemocnice ve Stockholmu a prosí ho, aby okamžitě přijel k případu malého chlapce, který je v bezvědomí, ve velmi kritickém stavu. Erik je jedinou nadějí, jak může policie chlapce vyslechnout a zjistit, kdo brutálně zavraždil jeho rodiče a mladší sestru. Doufají, že vraha vystopují a zachrání jeho starší sestru dřív, než bude pozdě. Erik se však praxi hypnotizéra nevěnuje už deset let a je rozhodnutý, že hypnózu už nikdy provádět nebude. Žádost o pomoc v něm probudí bolestné vzpomínky, a proto Erik prosbu policie odmítá. Když se však Erik konečně nechá přesvědčit, všichni se rázem ocitnou ve víru nečekaných událostí. Tyto události bez varování udeří plnou silou do Erikova života. Erikův syn zmizí. Erik je nucen postavit se tváří v tvář minulosti a vrátit se ve vzpomínkách zpět do časů, kdy jeho profesionální život ležel v ruinách a jeho manželství bylo na pokraji zhroucení. Jedině tak má šanci zachránit život svému synovi.

Paganiniho smlouva

Po obrovském úspěchu Hypnotizéra je Lars Kepler v plné síle zpátky!
Jedné letní noci je na palubě opuštěné lodi ve stockholmském zálivu nalezeno mrtvé tělo. Plíce ženy jsou plné slané vody, ale stopy po ní nezůstaly ani na oblečení ani na těle.
„Utopila se,“ prohlásí lékař.
„Utopila?“
Lékař přikývne a usměje se: „Utopila se přímo
na palubě plující lodi.“
„Asi ji někdo uviděl ve vodě a vytáhl ji nahoru.“
„Kdyby to bylo tak jednoduché, vůbec bych
nemarnil váš čas…“
Dalšího dne je ve svém bytě nalezen mrtvý muž. Houpe se v oprátce uvázané na háku ve stropě, na kterém běžně visí lustr. Jak se to stalo? Strop je vysoký a v místnosti není jediný kus nábytku, na který by muž mohl vylézt. Ale detektiv Joona Linna je stejně přesvědčen, že šlo o sebevraždu. Samozřejmě že má pravdu. Muž spáchal záhadnou sebevraždu, ale i to je pouze předehra k závratně rychlému a nebezpečnému běhu událostí. Něco vám řeknu: jsou dohody, které nezruší ani smrt… Pokračování Hypnotizéra je stejně úspěšné jako první díl románové řady.
Práva na knihu byla prodána do čtyřiceti zemí.

Svědkyně ohně

Inspektor Joona Linna již strávil na místě činu více času než kterýkoliv jiný detektiv. Stále má však pocit, že mu něco uniklo. Než odejde z toho hrůzostrašného pokoje, musí objevit nějaký detail, jehlu v kupce sena. Hledí na dívku v posteli. Obličej má zakrytý rukama, jako by si hrála na slepou bábu. Opatrně se k ní skloní. Pod nehtem ukazováčku na levé ruce spatří tmavočervenou tečku. Vypadá jako rudé zrnko písku nebo úlomek rubínu. Komisař se sklání blíž a blíž, až ucítí sladkou vůni. A náhle pochopí, co má dívka pod nehtem…

Policie při vyšetřování komplikovaných případů běžně využívá pomoci spiritistických médií, není však známo, že by takováto spolupráce někdy přinesla ovoce… Flora Hansenová se rozhodne oznámit policii, že se jí podařilo spojit s duchem zavražděné dívky.

Hon na pachatele je plný nečekaných a násilných zvratů. Každá nalezená odpověď vede k dalším záhadám. Ačkoliv pátrání dospělo do mrtvého bodu, policie telefonáty Flory Hansenové nadále ignoruje. Nejprve za svou informaci žádala peníze, nyní však úpěnlivě prosí, aby ji vyslechli.

Případy komisaře Joony Linny 1-3

Autor: Kepler, Lars

Vazba: Vázaná

Formát: 139 × 208 mm

Počet stran: 1550

Cena: 888 Kč

Překlad: Azita Haidarová

ISBN: 978-80-7294-812-3

Knihu Případy komisaře Joony Linny 1-3 vydalo nakladatelství Host.

 O autorovi

Lars Kepler je pseudonym, za nímž se skrývají Alexandra Coelho Ahndorilová (nar. 1966) a její manžel Alexander Ahndoril (nar. 1967). Oba mají rádi thrillery a rozhodli se vytvořit sérii kriminálních románů, které by nebyly spojovány s jejich dosavadní tvorbou — Alexander je např. autorem diskutované knihy o Ingmaru Bergmanovi Režisér (2006; česky Nakladatelství Lidové noviny 2010). Román Hypnotizér (2009; česky Host 2010) se stal mezinárodním bestsellerem, jeho filmové verze se ujal známý režisér Lasse Hallström. Druhým dílem byla neméně úspěšná Paganiniho smlouva (2010; česky Host 2011). Třetím, dosud posledním, jeSvědkyně ohně (2011), která současně vychází také jako audiokniha v interpretaci Pavla Rímského.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřípady komisaře Joony Linny 1-3

Kepler, Lars

Host, 2012

Napsat komentář