Obnovená sláva české kuchyně

sapík
Nová kuchařka Jaroslava Sapíka je věnována čistě české kuchyni, ze které představí na čtyřicet báječných receptů. Současně přibližuje i historii českého kulinářství, upozorňuje na jeho přednosti i negativní prvky. Její křest proběhne v úterý 27. listopadu.

Jaroslav Sapík: Můj divotvorný hrnec

Jaroslav Sapík zcela záměrně již desetiletí navazuje na tradice měšťanské kuchyně, která ve své nejlepší podobě patřila ke špičce evropské gastronomie. Jeho nová česká kuchařka představí klasickou i moderní českou kuchyni založenou především na domácích produktech. Její členění zdůrazňuje chuťovou pestrost i moderní kuchařské trendy i hlediska racionální výživy. Jaroslav Sapík představí nejen přes 40 receptů, ale zároveň přiblíží historii české kuchyně, upozorní na její přednosti, na něž je dobré navazovat, nevyhne se však ani současným negativním prvkům. Kapitoly o historii doprovázejí dobové fotografie a dokumenty, staré, často rodinné recepty a osobní vzpomínky autora této výjimečné kuchařky.

 

Můj divotvorný hrnec

Autor: Jaroslav Sapík

Vazba: flexovazba

Počet stran: 176

Formát: 190 x 245 mm

Cena: 359 Kč

ISBN: 978-80-204-2781-6

Knihu Můj divotvorný hrnec vydalo nakladatelství Mladá fronta

 

O autorovi

Jaroslav Sapík (19.8. 1952,  Brno) se vyučil v hotelu Ambassador kuchařem, kde se postupně propracoval do pozice šéfkuchaře. V hotelu pracoval od roku 1967 až do roku 1995. V letech 1983-1987 absolvoval hotelovou školu ve Velkém Meziříčí. Absolvoval mnoho zahraničních cest do předních hotelů a restaurací v Německu, Rakousku, Anglii, Španělsku,Madarsku, Indii, Singapuru. Zúčastnil se řady domácích a mezinárodních soutěží, ze kterých si odnesl čestná uznání a medaile. V roce 1992 si otevřel  kousek za Prahou v malé vesničce Klokočná rodinnou restauraci a penzion. Řadu let spolupracuje s Pražským Hradem, kde pomáhá zajištovat stravování při významných událostech. Připravoval menu pro prezidenty, krále, monarchy a papeže. Je zarytým obhájcem české kuchyně o které tvrdí, že je nutné vrátit ji do té pozice, kterou zastávala ještě na počátku minulého století, kdy s úspěchem soutěžila s Vídní i Budapeští a držela krok s Paříží. V roce 2009 založil, vlastně obnovil Československý svaz kuchařů, který byl  před druhou světovou válkou nuceně ukončen.

Zdroj: prakul.cz

Pozvánka

Nakladatelství Mladá fronta a.s. zve na křest knihy Jaroslava Sapíka

 

Můj divotvorný hrnec

 

V úterý 27. listopadu 2012 v 16 hodin

Muzeum Gastronomie Praha, Jakubská 12, Praha 1

Akci moderuje publicista Jiří Kolečko.

Po skončení vás čekají kulinářské speciality od Jaroslava Sapíka.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMůj divotvorný hrnec
Když česká kuchyně žije

Sapík, Jaroslav

Mladá fronta, 2012

Napsat komentář