Můj divotvorný hrnec

Když česká kuchyně žije

zobrazit info o knize
Nakladatelství Mladá fronta
Vydáno   11/2012
ISBN 978-80-204-2781-6
Vydání 1.
Počet stran 176
Vazba pevná bez přebalu
Formát 190x245
Doporučená cena 269 Kč

O knize

Jaroslav Sapík zcela záměrně již desetiletí navazuje na tradice měšťanské kuchyně, která ve své nejlepší podobě patřila ke špičce evropské gastronomie. Jeho nová česká kuchařka představí klasickou i moderní českou kuchyni založenou především na domácích produktech. Její členění zdůrazňuje chuťovou pestrost i moderní kuchařské trendy i hlediska racionální výživy. Jaroslav Sapík představí nejen přes 40 receptů, ale zároveň přiblíží historii české kuchyně, upozorní na její přednosti, na něž je dobré navazovat, nevyhne se však ani současným negativním prvkům. Kapitoly o historii doprovázejí dobové fotografie a dokumenty, staré, často rodinné recepty a osobní vzpomínky autora této výjimečné kuchařky.

Doporučení:
Share

Související články