Nenechte si ujít v týdnu od 26. listopadu do 2. prosince 2012

Nenechte si ujít
I na přelomu listopadu a prosince se dá zajít na spoustu zajímavých literárních akcí. Zde vám představíme některé z nich.

Ve středu 28. listopadu proběhne od 17 hodin křest a autogramiáda Jakuba Vágnera v pražském Neoluxoru. Ten zde představí svou knihu Můj život s rybami. Dílo vyšlo v nakladatelství Knižní klub.

Jakub Vágner je nejznámějším českým rybářem a držitelem mnoha světových rybářských rekordů. Díky svému koníčku procestoval všechny kontinenty kromě Antarktidy. Kniha je ilustrována úžasnými barevnými fotografiemi, které skvěle doplňují Vágnerovy zážitky. Přes krušné začátky, kdy musel pracovat jako umývač nádobí v Austrálii, se dostal až na samý vrchol. Jeho příběh je fascinující a v mnohém inspirující. Dokazuje, že nic není nemožné. Jen člověk musí chtít.

Knihkupectví Academia v Praze pořádá ve středu 28.listopadu v 17 hodin křest knihy Josefa Dubna V půli cesty. Dílo vyšlo v nakladatelství Agentura Krigl.

Jedná se již o pátou autorovu knihu. Cesta vede vždy odněkud někam a o tom také pojednává toto dílo. Není na tom nic originálního a člověk si na položené otázky musí odpovědět sám, ale osobitost psaní Josefa Dubna je neopakovatelná. Jako jediný tiskový mluvčí obohacuje své tiskové zprávy vtipnými verši. V tuto chvíli se dá začít o originalitě polemizovat. Napsat záživnou tiskovou zprávu není jen tak.

Prodejna Knihcentrum Caffé v OC Olympia Brno si vás dovoluje pozvat na autorské čtení, besedu a autogramiádu v jednom. Akce se bude konat v pátek 30. listopadu od 16 hodin a týká se Tomia Okamury. Ten zde představí svou nejnovější knihu Umění žít a zároveň se bude věnovat audiovizuální verzi knihy Umění vládnout. Autor se ve svém díle zamýšlí nad tím, jak prožít opravdu spokojený život. Najdeme zde různá zamyšlení nad tématy, která náš život více i méně ovlivňují. Mezi nejzajímavější patří láska, politika, pivo, ale i tradice a víra. Knihu vydalo nakladatelství Fragment v září 2012.

Okamura se narodil v roce 1972 v Tokiu. Žil střídavě v Japonsku a tehdejším Československu. Díky svým smíšeným kořenům ale v životě moc štěstí neměl. Vše si musel vydobýt svou pílí a vůlí. Nakonec se mu podařilo najít si své místo v životě.

V Bílé čajovně a kavárně EMTEA v Liberci v Nákupní galerii Plaza proběhne v pátek 30. listopadu v 18 hodin autogramiáda a autorské čtení Andrey Fischerové. Ta zde představí svou nejnovější knihu Dům v Orionu, která vyšla v nakladatelství Eroika. Knihu pokřtí Marcela Danajovičová. Akcí bude provázet Markéta Puzrlová, majitelka čajovny.

Návštěvníci se mohou těšit na skvělý zážitek, jelikož kniha je opravdovým skvostem. Vypráví příběh dvou žen z různých časových období, které ale spojuje osud. Podaří se jim splnit si svůj sen, aniž by přestaly být v rolích manželky a matky? To a ještě více se dozvíte na stránkách knihy.

Pro malé čtenáře si na sobotu 1. prosince připravila Knihovna města Olomouce akci s názvem Den pro dětskou knihu. Od 8 do 12 hodin se můžete pohybovat po celé budově a potkat tak své oblíbené knihovnice v různých převlecích, zahrát si hry, koupit si knihu nebo něco vyrobit v kreativní dílničce. Třešničkou na pomyslném dortu je zajisté návštěva z olomoucké zoo. Malým návštěvníkům se doporučuje přijít taktéž v kostýmu.

Ať už vyrazíte kamkoliv, doufáme, že se budete dobře bavit. O dalších akcích se informujte v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář