Druhý soubor úžasných komiksů s Indiana Jonesem

indy
Každý filmový fanoušek určitě zná trilogii o profesorovi archeologie a neohroženém dobrodruhu Indiana Jonesovi. Kdo by se rád nepodíval na archeologa s bičem,  kloboukem na hlavě a brašnou přes rameno?

Všechny tři dobrodružné filmy: Dobyvatelé ztracené archy, Indiana Jones a Chrám zkázy, Indiana Jones a Poslední křížová výprava patří mezi skvosty filmové tvorby.

Filmy o Indiana Jonesovi získaly takovou popularitu, že v roce 1984 o něm vycházely každý měsíc komiksové příběhy. Ty nyní naleznete souhrnně v jedné komiksové knize s názvem Indiana Jones – Omnibus –  Další dobrodružství – kniha druhá. Dílo vyšlo v roce 2012 v nakladatelství BB/art. Možná jste již četli první dobrodružství profesora pod názvem Indiana Jones – Omnibus – kniha první, obsahující příběhy z komiksových minisérií Indiana Jonese z let 1991–1994.

Samotný film Indiana Jones a Chrám zkázy byl převeden do komiksové podoby. Oficiální komiksová adaptace tohoto filmu je součástí této druhé publikace. Celkem kniha obsahuje dvanáct komiksů a adaptaci filmu rozloženou do tří komiksových čísel. Ta vycházela v září, říjnu a listopadu roku 1984. Nyní se k nim můžete prostřednictvím tohoto souboru vrátit a osvěžit si jedno z nejzajímavějších dobrodružství všech dob. Příznivci tohoto dobrodruha si tedy přijdou určitě na své.

Hlavní postavou každého komiksu je pochopitelně neohrožený Indiana Jones. V některých příbězích mu pomáhají sličná Marion a přítel alias kurátor muzea Marcus Brody, pro něhož Indiana Jones hledá historické artefakty.

Dobrodružné příběhy vás zavedou do různých končin – od Japonska přes Indii až na Kubu. Spolu s Indym procestujete celý svět a užijete si spoustu zábavy. Hned v prvním komiksu Smrtící skála! Indiana Jones odhalí úkryt bandy kriminálníků v tajemné jeskyni. V příběhu Honba za drakem bojuje hlavní hrdina s oživlým japonským drakem. Příběh Démoni se odehrává v muzeu, jež má na starosti kurátor Brody. Jeden zaměstnanec ukrade kosti démona, jehož podobu přijme, a Indiana Jones s ním svádí boj. Nejvíc se mi líbil příběh nazvaný Pátrání po Abnerovi. Jones s Marionem najdou vysoko v horách ztracenou civilizaci, která díky dopadu zázračného meteoritu dokáže léčit nemoci a zpomalovat stárnutí. Civilizace se tak stane nesmrtelnou… Nevšední zápletka mě upoutala.

Pro každý komiks jsou stěžejní ilustrace. V knize, složené z mnoha komiksových čísel, se vystřídala celá řada ilustrátorů. Všechny jejich obrázky barevně ztvárňují akční dobrodružství hlavního hrdiny a jsou doslova jako živé. Celé dílo je na kvalitním křídovém papíře, který něco vydrží. Pro čtenáře tohoto žánru je vycházející knižní novinka skutečnou lahůdkou a jednoznačně ji musím doporučit.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeIndiana Jones: Další dobrodružství 2

Lieber, Larry & spol.

BB/art, 2012

Napsat komentář