Nenechte si ujít v týdnu od 8. do 14. října 2012

Nenechte si ujít
Opět jsme si pro Vás připravili přehled zajímavých literárních akcí, které stojí za povšimnutí.

Obdivovatelé známého spisovatele Michala Viewegha by si neměli zapomenout poznačit do kalendáře datum 8. října. Právě na tento den si ostravské OC Nová Karolina připravilo pro fanoušky od 17 hodin autogramiádu a besedu tohoto slavného romanopisce u příležitosti jeho nové knihy Mráz přichází z Hradu.

Jedním z největších lákadel tohoto týdne je autogramiáda oblíbeného moderátora Marka Ebena, jenž vydává knižní podobu pořadu Na plovárně. Pro podpis si můžete přijití v úterý 9. října do pražského Paláce knih Luxor od 17 hodin. Marek Eben je nejen skvělý moderátor, ale také herec, hudební skladatel, písničkář a zpěvák. Pořadem Na plovárně diváky provází už od roku 1998. Za tu dobu u sebe přijal takové osobnosti, jakými jsou Bill Gates, Robert Redford, Madelaine Albrightová, Bobby McFerrin nebo 14. dalajlama. Hostem akce, kterou pořádá nakladatelství Práh, bude i spoluautor knihy Jiří Janoušek.

Taktéž v úterý 9. října se v brněnském knihkupectví Barvič a Novotný koná v 16 hodin další setkání Klubu moudré sovy, tentokrát jsou ústředním tématem hrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky. Těšit se můžete na vyprávění o dracích, obrech, čertech, ježibabách, čarodějnicích, jezinkách a dalších strašidelných bytostech jak z českých, tak i z evropských lidových pramenů, které vybral a barvitě převyprávěl Jiří Žáček. Akce je vhodná pro děti od pěti let a je potřeba se na ni předem přihlásit.

Jestli se rádi inspirujete při vaření v kuchařkách, možná vás potěší, že u nás právě vychází jedinečná kniha Hvězdy kuchyně aneb TOP 10 šéfkuchařů, kterou napsala Dana Čermáková, autorka, z jejíž dílny vzešla řada biografií významných uměleckých osobností. Pokud byste se rádi se spisovatelkou setkali, přijďte ve čtvrtek 11. října v 17 hodin do Knihcentra Caffé v OC Olympia Brno na její autogramiádu a besedu.  Hosty akce jsou vynikající kuchaři Jaroslav Sapík a Radek David, kteří se s vámi rádi podělí o své osvědčené postupy, kouzla a triky.

Poslední pozvánka tohoto týdne je věnovaná křtu knižní novinky Snědla dětem sladkosti od Martiny Formanové, kterou nakladatelství Eroika vydává ve čtvrtek 11. října. Křest proběhne tentýž den od 16 hodin v pražském Paláci knih Luxor. Deset let po vydání své veleúspěšné prvotiny Skladatelka voňavého prádla přichází Martina Formanová s volným pokračováním, autobiograficky laděnou knížkou Snědla dětem sladkosti. Autorka vtipným stylem přibližuje čtenáři nejen svou každodenní realitu – přesazení do odlišné země a kultury, uvykání venkovu, výchovu dospívajících dvojčat, vlastní plány a sny – ale dokáže humorně reflektovat i vážnější životní okamžiky.

Další pozoruhodné literární akce, které proběhnou nejen v tomto týdnu, naleznete v Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář