Jak používat digitální zrcadlovku Nikon D5100?

Nikon
Fotografie se díky umu a zkušenostem fotografů stávají stále dokonalejšími. Sama digitální zrcadlovka vám totiž kvalitní fotografie nezaručí. Jen přesný odhad, co daná situace a prostředí vyžadují, dělí perfektní fotografie od těch „nahodilých“, pořízených v automatických režimech.

Najde se jistě mnoho těch, kteří by jednou své dílo chtěli mít vystavené například na nejprestižnější mezinárodní výstavě novinářské fotografie World Press Photo. Jenže nejste-li zrovna válečným zpravodajem, abyste vy i váš fotoaparát byli svědky nějaké vyhrocené situace hodné zaznamenání a na focení měli jen pár sekund, budete si muset vystačit s běžným okolím a hodinami, dny a možná i měsíci nebo roky čekání na tu pravou fotografii, která vám přinese když už ne celosvětovou, tak alespoň rodinnou slávu.

Ti z vás, kteří vlastní jeden z nejlepších modelů amatérských zrcadlovek Nikon D5100 se mohou považovat za šťastné. Ne každému vlastníku zrcadlovky se dostane takových rad, tipů a návodů, jak se svou zrcadlovkou nakládat. A vlastní-li zkušení autor publikace stejný fotoaparát jako čtenář, výstupem nemůže být nic jiného než skvělé fotografie a rozšíření řady kvalitních fotografů. Ať už amatérů nebo profesionálů.

Nikon D5100 (Od momentek k nádherným snímkům) je barevná publikace, jejíž text je rozdělen do deseti kapitol. Autor začíná od těch nejjednodušších, avšak nejdůležitějších informací, které je nutné pro obsluhu fotoaparátu znát. Seznámí vás s deseti nejužitečnějšími tipy přímo pro Nikon D5100, obsahující třeba radu, jak manuálně ostřit nebo jak správně nastavit vyvážení bíle barvy. A pokud se vám tyto rady teď zdají nepodstatné, brzy zjistíte, že tvoří naprostý základ užívání zrcadlovky. V dalších kapitolách samozřejmě nebudou chybět informace o fotografování osob, krajiny, pohyblivých cílů, v jakých režimech můžete své fotografie pořizovat nebo jak se vyznat v náladovém osvětlení.

Každá rada, informace a příslušné nastavení funkce ve fotoaparátu je názorně zobrazeno, takže se nemůže stát, že byste se ztrácely jako v jiných publikacích o fotografování. Kniha je napsána jasně, čtivě a tak, že i po prvním přečtení budete mít představu, co všechno fotoaparát dokáže, co využijete vy a jak a co při jaké příležitosti nastavit.

Na dvou set čtyřiceti stranách knihy Nikon D5100 (Od momentek k nádherným snímkům) autor Rob Sylvan, mimo jiné fotograf a školitel, naučí i naprostého laika pořizovat snímky, za které by se nemusel stydět ani zkušení fotograf. Kniha vyšla v nakladatelství Computer Press v roce 2011.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNikon D5100
Od momentek k nádherným snímkům

Sylvan, Rob

Computer Press, 2011

Napsat komentář