Získejte vlastního Pašeráka snů! Stačí si jen tipnout

pašerák snů náhled
S měsícem září přichází další soutěž o knižní novinku nakladatelství Host. Tentokrát máte možnost vyhrát napínavou, poetikou nabitou knihu Pašerák snů Daniela Krhuta, která je volným pokračováním autorovy prvotiny Modrej soumrak nad městem.

Krhut, Daniel: Pašerák snů

Hrdinou knihy Pašerák snů je autorův literární dvojník Eduard Remody, který je posedlým vypravěčem svého života. Spontánní, osobitou a mnohdy surově cynickou pouliční řečí líčí Remody osudy svých přátel přežívajících na společenské periferii, různých snílků, zoufalců, hráčů, děvkařů, bláznů, ale i normálně „šílených“ lidí. Text je napsaný čtivým elektrizujícím stylem, který udržuje čtenáře v neustálém napětí. Beatnickou poetikou nabitý Pašerák snů je volným pokračováním autorovy prvotiny Modrej soumrak nad městem, která má meditativnější charakter a je jakousi vizuální rekonstrukcí určité části autorova života. Oba texty nyní vycházejí společně v jedné knize.

Své psaní autor definuje jako dobrodružnou psychoanalýzu. Spíše než tvoření fikce je to pro něj způsob, jak poznat život a svět nebo jak odlehčit realitu, prozkoumat ji, změnit, porovnat odstín existujícího a popsaného. Právě proto si autor zvolil autobiograficky laděnou prózu, díky níž se psaní stává zábavnou a nebezpečnou psychologickou hrou, zahrnující kromě vlastního životního příběhu i osudy skutečných žijících postav.

 

Pašerák snů

Vydalo nakladatelství Host.

Autor: Krhut, Daniel

Počet stran: 248 stran

Vazba: vázaná

Rok vydání: 2012

Cena: 269 Kč

ISBN: 978-80-7294-636-5

Knihu Pašerák snů si můžete objednat například zde.

 

O autorovi

Daniel Krhut (*1982) se narodil v Ostravě, ale většinu života strávil v Brně, kde také vystudoval Obecnou teorii umění na FF MU. Publikoval v Hostu a Tvaru. V současné době žije v Brně, které je mu stejnou inspirací jako jeho cesty do ciziny. Momentálně je zaměstnán ve státní správě a pracuje na volném pokračování Pašeráka snů.

 

Vyhrajte knihu Pašerák snů

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host jsme pro vás připravili soutěž o knihu Pašerák snů. Zapojte se do ní, najděte odpověď na jednoduchou otázku a správně si tipněte. Vyhrát mohou tři z vás!

 

Soutěž o knihu Daniela Krhuta Pašerák snů běží od 3. září do 16. září 2012.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Nakladatelství Host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePašerák snů

Krhut, Daniel

Host, 2012

Napsat komentář