Nevysvětlitelné záhady

zahada
Náš svět je mnohem záhadnější, než si myslíme. Pokud také věříte, že věda je na některé jevy krátká a chcete si nechat proběhnout mráz po zádech, pak si určitě prolistujte knihu Nevysvětlitelné záhady od Fiktora Farkase.

Není to sice žádná novinka. Kniha vyšla už v roce 1993, ale přesto skýtá napětí, které mnohdy neposkytují ani horory. V knize jsou popsány děje a události, které se skutečně staly a na první počtení si je člověk nedokáže nijak vysvětlit. Přesto se autor knihy vcelku zdařile snaží o vysvětlení událostí logickými prostředky. I když se ale ospravedlnění „nevysvětlitelných“ jevů podaří, přesto ve vás zůstává jistá pochybnost. Může to tak být, anebo to taky může být úplně jinak.

Přestože u některých příběhů můžete získat dojem, že se jedná o nějaké fantasy, není tomu tak. Veškeré události byly zdokumentovány a obsahují také svědectví lidí, kteří je zažili na vlastní kůži.
Podobná témata lidstvo neustále přitahují, o čemž svědčí také množství filmové tvorby, která se zabývá pravdivými příběhy, při nichž dostává každý člověk husí kůži. Bývají sice nezřídka podbarvené pro větší komerční úspěch, přesto ale nelze popřít, že se staly.

Některé příběhy mohou možná čtenářům připadat lehce přifouknuté a nijak zvlášť zajímavé, u jiných ale budou hltat každé slovo se zatajeným dechem. Jestliže jste příznivcem „nadpřirozena“, můžete si určit přečíst Nevysvětlitelné záhady. Existuje ale mnoho dalších, i novějších titulů, které se věnují podobné tématice. Jedná se například o knihy Nevysvětlitelné záhady a zázraky – Nejpodivnější tajemství našeho světa nebo třeba Obrazy, které by neměly existovat.

Doporučení:
Share

Napsat komentář