Nenechte si ujít v týdnu od 10. do 16. června

nenechte_si_ujit
Máme před sebou další červnový týden a my vám opět přinášíme přehled akcí, kterých se můžete zúčastnit. Nenechte si ujít křest knihy Barvy – Procházka pestrým světem Sáry Boušové či oslavu 20. výročí existence Knihovny Václava Havla.

Knihovna Jiřího Mahena pořádá v pondělí 10. června manga anime klub. Setkání je určeno všem čtenářům mangy starším 13 let. Na své si však přijdou i milovníci anime či obecně japonské kultury. Buďte v 16.00 v ústřední knihovně na Kobližné.

Těšit se samozřejmě můžete i na čtení pro nejmenší čtenáře, které Knihovna Jiřího Mahena naplánovala na úterý 11. června – tentokrát z knihy Bětka a ztracený míč od Kateřiny Svozilové. Co myslíte, kam se malé Bětce venku zakutálí míček? A kdo všechno jí pomůže s hledáním? Děti do 3 let mohou do ústřední knihovny na Kobližné dorazit v 10.00 a děti od 3 do 6 let16.30.

Ve středu 12. června v Městské knihovně v Praze pokřtí knihu s názvem Barvy – Procházka pestrým světem od Sáry Boušové. Díky tomuto dílu zjistíte, že svět barev je mnohem pestřejší, než jste si mysleli! A nejde v něm jen o malování… Dozvíte se odpovědi i na několik zajímavých otázek – víte třeba, která města světa jsou nejbarevnější? Ne? Tak dorazte na pobočku Lužiny ve 13.00.

Další akce potěší milovníky klasické literatury: znáte Shakespearovu hru Troilus a Kressida, v níž vystupují homérští hrdinové? Patří k méně hraným a zobrazuje svět, v němž se rozpadají všechny lidské ctnosti, hodnoty a city. Zajděte ve středu 12. června do Městské knihovny v Praze, kde se dozvíte, co spojuje Shakespeara s Homérem a co má válka společného s chtíčem. Seminář začíná v Domě čtení na ulici Ruská v 18.00.

V Praze ještě zůstaneme: věděli jste, že Knihovna Václava Havla je tu pro vás již 20 let? Oslavte i vy toto krásné výročí! Kdy? Ve čtvrtek 13. června v Královské zahradě na Pražském hradě. Připraveny budou koncerty, diskuse, autorská čtení, foto show, výstavy a další. Zkrátka program bude opravdu bohatý. (Za)hradní slavnost začíná v 10.00.

Na závěr tu máme ještě jedno čtení pro děti, které připravila Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Koná se ve čtvrtek 13. června – přijďte si s dětmi do 5 let poslechnout příběh Vrabčáka Pepíka – od jeho narození po založení vlastního hnízda a vlastní vrabčí rodiny. Autorkou knihy je Barbara Veit. Začátek čtení je na pobočce Tuřany v 15.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář