Jak se holky ve skutečnosti baví o sexu?

obálka knihy
S vtipem a nadhledem, ale také vášnivě, se zaujetím a někdy i stejně cynicky jako muži. Klaudie a Helena jsou novinářky. Společně psaly články o sexu a vztazích do sobotní přílohy Lidových novin Relax. Šlo o hodně osobní články, takže je vydávaly anonymně.

Z těchto sloupků pak vznikla kniha. Vydalo ji nakladatelství Práh a autorky ji pojmenovaly Velké holky a sex. Zvolily si pseudonym Kamarádky z Letné Helena a Klaudie. Heleně je 39 let, je rozvedená, má dvě dospívající děti, děsí ji blížící se čtyřicítka a miluje svou práci. Další její vášní je samozřejmě sex. Stejné lásky má i Klaudie. Té je 34 let, je svobodná, nezadaná a perfekcionistka k tomu.

Holky z Letné ve svých krátkých úvahách, fejetonech a sloupcích přemýšlí nad sexem. Píší o něm trochu jinak, než by se možná slušelo. Některé příběhy jsou drsně cynické, jiné zamilované. Obě si v knize prožijí velké lásky i velká zklamání. Klaudie potká několik mužů. Je některý z nich ten pravý? Helena se musí vyrovnat s drzostmi svých dětí, se čtyřicátými narozeninami i stárnutím. I jí zkříží cestu více či méně důležití nebo zajímaví muži. Do některých se zamiluje, u jiných si to zakáže. Kdy jde jen o sex a kdy se vztah stává vztahem? Kde jsou hranice?

Jednotlivé příběhy na sebe navazují podobně jako ve známém televizním seriálu Sex ve městě. Na něj kamarádky z Letné i v prologu odkazují. Sex ve městě se podle nich neodehrává jen na Manhattanu, ale i v Praze. Dokazují to v článcích o hodinových hotelích, cizích zubních kartáčcích ve svých koupelnách, (ne)romantických snídaních, schůzkách s bohatými i chudými muži, moci a penězích, velikosti prsou a penisu, orgasmech, vlastních i nevlastních dětech, setkáních a rozchodech, erotických snech a představách i přátelství.

Musím říct, že jsem ke knize přistupovala trochu opatrně. Rozvedené nebo nezadané ženy po třicítce většinou nepíšou o vztazích optimisticky. Těmto autorkám se však podařilo vyprávět i o nepodařených vztazích s nadhledem. Velké holky z Letné život baví a i po mnoha zklamáních věří na lásku a dobrý sex. Stále hledají a rozhodně to nehodlají vzdát. Nebojí se riskovat. Dá se říct, že obě v závěru našly, co hledaly, i když to možná ani samy nevěděly. Knížku mohu doporučit nejen všem ženám, protože se dobře čte, je vtipná a možná vás bude inspirovat, ale také mužům, a to z naprosto stejných důvodů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelké holky a sex

Helena a Klaudie - Kamarádky z Letné

Práh, 2011

Napsat komentář