Získejte vyšetřování padesát šest let starého případu

reminiscence-perex
V kriminalistice je pravidlem, že čím dříve se začne s vyšetřováním, tím větší je pravděpodobnost, že bude odhalen pachatel. To však u nejnovějšího případu pro mordpartu neplatí – k událostem, které mají prověřit, došlo před šestapadesáti lety.

Vraždy emigrantů

Píše se rok 2008 a detektivové z mordparty mají na stole nejstarší případ, s jakým se kdy setkali. Základním pravidlem jejich práce je, že čím dříve se k případu dostanou, tím větší je šance na dopadení pachatele. Tentokrát se však jedná o případ, který se stal před šestapadesáti lety: mají prověřit možnost obvinit tehdejší pohraničníky z vražd v případech střelby na obyvatele pokoušející se emigrovat do Rakouska. Případů je nakonec mnohem více, než si detektivové původně mysleli. Vybrali si jeden z nich: smrt pěti lidí (včetně dvou dětí) na ostnatém drátu u Petržalky v roce 1952 tehdy sice ve společnosti nerezonovala, protože se o ní nesmělo psát, ale poměry se naštěstí změnily. Všichni se musí ponořit do směsi špionážních her s detektivním podtextem, esence utrpení s pachutí krve, nenávisti a fanatismu.

 

Reminiscence

Autor: Dominik Dán

Vydalo: nakladatelství Slovart
Překlad: Jan Hanzlík
Počet stran: 272
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2023
ISBN: 978-80-276-0820-1

Přečtěte si více o knize Reminiscence, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Slovart. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

 

Vyhrajte knihu Reminiscence

Smrt pěti lidí včetně dvou dětí u Petržalky v roce 1952 společností nerezonovala, ale pouze proto, že se o ní nesmělo psát. Šlo totiž o skupinku pokoušející se emigrovat z komunistického Československa. Detektivové z mordparty zjišťují, že podobných vražd bylo mnohem více, než si původně mysleli. Bude o šestapadesát let později ještě na čem založit vyšetřování? To si přečtěte v nové detektivce oblíbeného slovenského autora Dominika Dána.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Slovart vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Reminiscence vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Reminiscence
probíhá od 18.dubna do 1. května 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivky Reminiscence

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeReminiscence

Dán, Dominik

Slovart, 2023

Napsat komentář