Získejte pátrání po vrahovi profesora gymnázia

spina-perex
Mělo jít o pohodové dvojité rande, ale místo toho se bruslení v kamenolomu změní v drama. V ledu je totiž zamrzlá mrtvola. Kapitán David Meizner se okamžitě pouští do vyšetřování a s překvapením zjišťuje, kolik podezřelých existuje.

Mrtvola v ledu

Dva týdny před vánočními prázdninami je krajina v okolí Košic sevřená mrazem a čtveřice puberťáků se vydává bruslit do kamenolomu. Dvojité rande se ale z večerní romantiky rychle změní v noční můru, když se jedné z dívek zasekne brusle do lidských prstů trčících ze zamrzlé hladiny. Tělo patří Patriku Morovi, profesorovi z místního gymnázia, jehož studenti sice zbožňovali, zato mezi kolegy příliš oblíbený nebyl a ani jeho osobní život nebyl právě příkladný. Kapitán David Meizner spolu s mladým kolegou Dominikem rozmotávají složité předivo vztahů panujících na škole plné arogantních teenagerů a učitelů balancujících na pokraji nervového zhroucení. Ve hře je až příliš mnoho podezřelých i jedno hluboko pohřbené tajemství.

 

Špína

Autorka: Barbora Bernátová

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Ľubica Hricoviniová
Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Vydáno: 2/2024
ISBN: 978-80-7625-297-4

Přečtěte si více o knize Špína, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je Metafora vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada.

 

Ukázka z knihy

Jakub k ní okamžitě přiskočil a pokoušel se vymanit nohu z kořenu, do kterého se zachytila, ale i když dělal, co mohl, nedařilo se mu to. Nakonec rozvázal tkaničku na bílé botě a opatrně Mie vyprostil nohu.
„Aú.“
Jakub si uplakané tváře své spolužačky nevšímal. Naklonil se blíž k zemi a silně trhl bruslí. Zmrzlé kořeny konečně uvolnily tuhé sevření.
„No, do hajzlu!“
„Co je?“
Jakub se nezmohl na slovo, jen nehybně seděl na ledové zemi a cítil, jak mu přes zateplené kalhoty prosakuje voda z tajícího sněhu. Díval se před sebe na podivně pokroucenou, zmrzlou ruku a na zřetelné linie pěti lidských prstů, které se bezduše natahovaly k nebi. Na zlomek vteřiny mu blesklo hlavou, že ten matroš od souseda je fakt kvalitka a že výjev, na který civí, je pouhá halucinace.
Vtom se lomem rozlehl Miin výkřik. (str. 20)

 

Vyhrajte knihu Špína

Na první pohled se zdá zamrzlá hladina kamenolomu jako ideální místo pro dvojité rande, ale bohužel jen do té doby, než se brusle jedné z dívek zasekne do prstů mrtvoly ukryté pod ledem. Kdo mohl chtít zabít profesora z místního gymnázia? Jak kapitán David Meizner s kolegou brzy zjistí, lidí s motivem existuje překvapivě mnoho. Najdou skutečného vraha? To si pojďte přečíst.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Špína vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Špína
probíhá od 9. do 22. dubna 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi knihy Špína

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠpína

Bernátová, Barbora

Metafora, 2024

Napsat komentář