Kouzelné příběhy

Čtení, fantasy, magie - ilustrační
Do dnešních tipů jsme zařadili čtyři knihy, které v sobě ukrývají kouzelné příběhy. Prožijte další dobrodružství s kočkou s nindžovským výcvikem a také s čarodějkami z Podivína. Seznamte se s dospívající čarodějkou Kiki a chlapcem z džungle jménem Mauglí.

Máte rádi vyprávění o kočce s nindžovským výcvikem, která píše Dermot O’Leary? Pak se pusťte do dalšího dílu. Tentokrát se s kočkou Toto vydáte na zvířecí hudební festival…

Vítejte na Mňaustonbury!
Jde o nejsuprovější zvířecí hudební festival na světě… Teda obvykle. Jenže letos se záhadný zlosyn chystá provést něco strašlivého.
Vypátrá ho Toto dřív, než bude pozdě?

Toto – Kočičí nindža a osudový kočkoncert

Toto – kočičí nindža 3
Autor: Dermot O’Leary
Ilustrátor: Nick East
Přeložil: Vojtěch Ettler

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-276-0696-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Toto – Kočičí nindža a osudový kočkoncert vydalo nakladatelství Brio.

Doporučujeme

Přečtěte si také předchozí díly o kočičí bojovnici:

 

Ukázka z knihy

 toto_kocici_nindza_a_osudovy_kockoncert_ukazka

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorovi

Dermot O’Leary je anglický hlasatel, který v současné době pracuje pro ITV a BBC Radio 2. Proslavil se především jako moderátor X Factor na ITV.

O ilustrátorovi

Nick East je ilustrátorem bestselleru Toto – kočičí nindža a také série Goodnight Digger a Knock Knock. Jeho první ilustrovaná kniha vyšla v létě 2019 –Agent Weasel and the Fiendish Fox Gang. Už jako dítě plnil skicáky svéráznými postavami. Žije nedaleko Yorku se svou ženou a dvěma dětmi, a když zrovna nepíše a nekreslí, potuluje se po venkově s batohem na zádech.

Zdroj informací: amazon.com

————————————————

Za čarodějnickými dvojčaty do Podivína vás už podruhé zavede Luna Gravesová. Bela a Dona se chystají na ples! Jenže kromě nadpřirozených bytostí na plese budou i obyčejní lidé. Zvládnou dvojčata svou magii udržet na uzdě? To zjistíte v druhém dílu série Čarodějky z Podivína s názvem Napínavá noc.

Čarodějnická dvojčata Bela a Dona jsou nadšená, že se zúčastní spolu s ostatními studenty školy pro nadpřirozené bytosti v Podivíně plesu běžné základní školy. Ale za žádnou cenu se nesmí před obyčejnými lidmi prozradit, takže jsou vyloučena jakákoliv kouzla. Jak to ale všichni zvládnou, když ještě neumí své čarodějnické umění pořádně ovládat?
Vtipný příběh o malých čarodějkách, velkém kamarádství a trampotách strašidel ve světě lidí.

Čarodějky z Podivína – Napínavá noc

Autorka: Luna Gravesová
Ilustrátorka: Laura Catrinella
Přeložila: Barbora Homonická Pyšková

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Formát: 132×203.1 mm
ISBN: 978-80-271-3773-2
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Čarodějky z Podivína – Napínavá noc vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Nenechte si ujít ani předchozí díl o čarodějnických dvojčatech:

Ukázka z knihy

carodejky_z_podiviny_napinava_noc_ukazka

Nezapomeňte si dočíst ukázku.

O autorce

Luna Gravesová žije v New Yorku. Snadno ji poznáte díky jejím levandulovým vlasům. Nejčastěji ji najdete povalovat se v malebných kavárnách či v okolí hřbitovů – tam ji doprovází její nejlepší přítel, pes Audrey.

Zdroj informací: simonandschuster.com

O ilustrátorce

Laura Catrinella si ráda hraje s tvary a barvami a baví ji vytvářet různé postavy. Studovala 2D i 3D animaci, ale nakonec se zamilovala do ilustrace a designu postav. Spolupracovala s klienty, jako je Disney Publishing, Penguin Random House, Simon & Schuster, Cartoon Network a 3D Total Publishings.

Zdroj informací: lauracatrinella.com

————————————————

Eiko Kadono vás seznámí s třináctiletou čarodějkou Kiki, která vyráží do světa na zkušenou. Nastal totiž čas, aby odešla z domova a osamostatnila se. Co myslíte, podaří se jí najít si v životě své místo?

Kiki je právě třináct let a jako každá mladá čarodějka musí vyrazit do světa na zkušenou. Se svým mluvícím kocourem Džidžim se usadí v přímořském městečku Koriko. Využije toho, že dokáže létat na koštěti, a založí si expresní doručovací službu. Jenže na své cestě k samostatnosti to nemá vždycky lehké – vždyť místní lidé ještě nikdy opravdovou čarodějku neviděli. Získat si jejich srdce a najít si své místo v životě bude i pro ráznou a odhodlanou Kiki výzva.

Doručovací služba čarodějky Kiki

Autorka: Eiko Kadono
Ilustrátor: Nikkarin
Přeložila: Anna Křivánková

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-00-07297-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Doručovací služba čarodějky Kiki vydalo nakladatelství Albatros.

Ukázka z knihy

dorucovaci_sluzba_carodejky_kiki_ukazka

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Japonská spisovatelka a překladatelka Eiko Kadono (nar. 1935) je autorkou mnoha desítek dětských knih. Narodila se v Tokiu, jako dítě byla během druhé světové války evakuována do severního Japonska. Vystudovala anglickou literaturu a po ukončení studia emigrovala do Brazílie, kde strávila dva roky. Většinu děl Eiko Kadono představují knihy pro děti, přičemž Doručovací služba čarodějky Kiki je jejím nejslavnějším dílem. Na jeho motivy natočil japonský režisér Hajao Mijazaki stejnojmenný animovaný film. Obrovská popularita knižní i animované verze dala postupně vzniknout šesti dalším knihám o malé čarodějce. V roce 2018 obdržela Eiko Kadono Cenu Hanse Christiana Andersena. Její odvážné a samostatné dívčí hrdinky inspirují malé čtenářky a čtenáře po celém světě.

Zdroj informací: nakladatelství Albatros

O ilustrátorovi

Michal Menšík alias Nikkarin (nar. 1987) je komiksový kreslíř a knižní ilustrátor. Pravidelně přispívá do časopisů Čtyřlístek (Hubert a Hugo), Raketa (Dobrodružství Rockyho a Terky) a sešitových Rychlých šípů (Plantážníci). Je autorem ilustrací k řadě příběhů pro děti (3333 km k Jakubovi, Howlův putující zámek, Liščí oči ad.) a tvůrcem komiksových knih (série 130, Super Spellsword Sága). V roce 2009 obdržel prestižní cenu Muriel za nejlepší krátký komiks a roku 2020 získal ocenění Zlatá stuha v kategorii komiks pro děti a mládež za Super Spellsword Ságu. Ve volném čase sbírá a hraje počítačové hry.

Zdroj informací: nakladatelství Albatros

————————————————

Znáte Mauglího – chlapce, kterého vychovali vlci? Připomeňte si jeho osud v Knize džunglí, kterou napsal indický spisovatel Rudyard Kipling.

Knihy džunglí – magické příběhy lidského mláděte Mauglího vychovaného vlky – nás dokáží přenést přes oceány a kontinenty, aby před našima očima oživily džungli kdesi uprostřed Indie.
Mauglí se naučil rozumět džungli jako jeho vlčí bratři a sestry: šelest trávy, závan nočního vzduchu, zahoukání sovy, škrábání drápků netopýra, který se na chviličku usadil na stromě, i každé šplouchnutí rybky v tůni zná stejně důvěrně jako my známe signál mobilního telefonu.
Chce-li Mauglí přežít, musí porazit Šér Chána, tygra stokrát silnějšího než člověk – Mauglí však má výhodu lidského myšlení. Měli ji ovšem i lidé, kteří postavili dávné město, jež později nakvap opustili a džungle se do něj vrátila. Právě v napůl zříceném městě zarostlém divočinou se odehrávají některé z nejkrásnějších částí knihy.
Ne, džungli opravdu nelze ovládat z kanceláří za prosklenými fasádami velkoměsta…

Knihy džunglí

Autor: Rudyard Kipling
Ilustrátoři: Tomski a Polanski
Přeložila: Věra Kásková

Počet stran: 488
Vazba: vázaná
Formát: 145 x 225 mm
ISBN: 978-80-7335-832-7
Doporučená cena: 800 Kč

Knihu Knihy džunglí vydalo nakladatelství Leda v edici EDICE DCCC.

O autorovi

Rudyard Kipling se narodil v roce 1865 v Bombaji. V raném dětství byl vychováván indickým služebnictvem a jeho mateřským jazykem se stala hindština. V pěti letech byl náhle poslán do chlapecké školy v Anglii, což bylo prostředí velmi drsné a nelaskavé. V dospělosti se do Indie vrátil a během několika let novinářské práce procestoval velkou část země.
V Kiplingově beletrii se často objevuje téma příslušnosti k více jazykům, kulturám a komunitám, aniž by člověk k některé z nich zcela náležel. Pohled na svět očima různých kultur je přitažlivým rysem jeho knih, stejně jako motivy bezstarostného a láskyplného dětství, ale i otřesu pro toho, kdo je z něj nečekaně vytržen. Stal se mezinárodně nesmírně populárním spisovatelem. Jeho umění mu v roce 1907 zajistilo Nobelovu cenu za literaturu – stal se jejím prvním anglicky píšícím nositelem.

Zdroj informací: nakladatelství LEDA


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeToto – Kočičí nindža a osudový kočkoncert
Toto – kočičí nindža 3

O'Leary, Dermot

Brio, 2024

zobrazit info o knizeČarodějky z Podivína – Napínavá noc

Gravesová, Luna

bambook, 2024

zobrazit info o knizeDoručovací služba čarodějky Kiki

Kadono, Eiko

Albatros, 2024

zobrazit info o knizeKnihy džunglí

Kipling, Rudyard

Leda, 2023

Napsat komentář