Dobrodružně-tajemné příběhy

čtoucí děti - ilustrační
Dobrodružných příběhů není nikdy dost! Proto jsme jich několik vybrali i do dnešních knižních tipů. Kromě dobrodružství se ovšem můžete těšit také na záhady, tajemství, vyšetřování a plnění důležitých úkolů.

Pokud rádi odhalujete tajemství, nenechte si ujít příběh z pera Andrey Helmichové. Společně se třemi kamarády Hynkem, Petrem a Lucií se dozvíte, co skrývá tajuplné jezero na Slovácku.

Tajemství Ostrožského jezera vypráví příběh o třech kamarádech (Hynkovi, Petrovi a Lence), kteří se společně snaží zachránit kouzelné stvoření žijící v tajuplném jezeře na Slovácku.
Co se stane, když Hynek jednoho dne vyloví z jezera malinké vajíčko? Netuší, že přichází největší dobrodružství jeho dosavadního života…

Tajemství Ostrožského jezera

Autorka: Andrea Helmichová
Ilustrátorka: Anna Tláskalová

Počet stran: 84
Vazba: vázaná
Formát: 160×200 mm
ISBN: 978-80-88104-76-6
Doporučená cena: 222 Kč

Knihu Tajemství Ostrožského jezera vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

Ukázka z knihy

 Tajemstvi_Ostrozskeho jezera

O autorce

Dramaturgyně, režisérka a herečka Andrea Helmichová se narodila 29. července 1972.

Zdroj informací: Městská knihovna v Praze

————————————————

Vyprávění o statečné holčičce najdete v knize Ajdar. Co myslíte, dokáže se hlavní hrdinka – malá Matylda – postavit drakovi?

Matyldina země je jedna z nejkrásnějších na světě. Jednoho dne ale přijde zemětřesení a nic není jako dřív. Až na Matyldu. Král ji proto pověří nebezpečným úkolem: má se vydat do nitra země za drakem Ajdarem, který zemětřesení způsobil, a zjistit, co ho rozzlobilo. Statečná holčička putuje do podzemí a podaří se jí vyřešit nejen starosti draka Ajdara, ale i spousty dalších, zvláštních bytostí.

Ajdar

Autorka a ilustrátorka: Marjane Satrapiová
Přeložila: Petra Diestlerová

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-262-2146-3
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Ajdar vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

ajdar_ukazka

Prolistujte si i další ukázky.

O autorce a ilustrátorce

Marjane Satrapiová je v Íránu narozená francouzská komiksová kreslířka, ilustrátorka, režisérka animovaných filmů a autorka dětských knih.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Pořádné dobrodružství v sobě ukrývá i pokračování série Větroplavci. Max a Sofie doplachtí až do deštných pralesů tropické Amazonie, kde je čeká důležitý úkol!

Na nové výpravě za dobrodružstvím bude Maxovi se Sofií pořádné dusno – Větroplavec s nimi totiž doplachtí až do deštných pralesů tropické Amazonie! A zapotí se i nad dalším obtížným úkolem: lidé lesy vypalují a požáry vyhánějí i vzácné papoušky. Dokáže naše dvojka spolu s novým kamarádem Paulem papoušky ochránit a ubránit jim místo k životu?

Větroplavci: Pátrání po papoušcích

Větroplavci 2
Autorka: Jen Marlinová
Ilustrátorka: Izzy Burtonová
Přeložil: Petr Štádler

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 140×190 mm
ISBN: 978-80-276-0678-8
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Větroplavci: Pátrání po papoušcích vydalo nakladatelství Slovart.

Doporučujeme

Přečtěte si také první díl série Větroplavci:

Ukázka z knihy

 vetroplavci_2_ukazka

Nezapomeňte se podívat i na další ukázky.

O ilustrátorce

Izzy Burtonová je ilustrátorka, která také ráda píše. Žiji v Brightonu ve Velké Británii se svým bulharským záchranářským štěnětem a pracuje z domácího studia u pláže pro klienty po celém světě.

Zdroj informací: izzyburton.co.uk

————————————————

Do školního prostředí vás ve své knize přenese Angie Lakeová. Hlavní hrdinka Mína se pokusí vyřešit záhadu: proč děti ve školní jídelně dostávají nezdravá jídla? Školní kuchařka přece objednává jen zdravé potraviny! Jak je tedy něco takového možné?

Seznamte se s Mínou, soukromým očkem s velkým detektivním talentem! Ačkoliv školní kuchařka objednává samé zdravé potraviny, děti dostávají v jídelně na stůl samá nezdravá jídla a mají čím dál víc zkažené zuby. Jak je to možné? Pro někoho možná oříšek, ale odvážná Mína vyřeší i tuhle záhadu raz dva.

Mína vyšetřuje – Případ školní jídelny

Autorka: Angie Lakeová
Ilustrátorka: Ellie O’Sheaová
Přeložil: Jan Kočudák

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 150×185 mm
ISBN: 978-80-271-5071-7
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Mína vyšetřuje – Případ školní jídelny vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 mina_vysetruje_ukazka

Nezapomeňte si dočíst ukázku.

O autorce

Angie Lakeová se narodila ve Velké Británii, ale vyrostla na španělském pobřeží Costa Blanca. Svou spisovatelskou kariéru začala ve španělském národním hudebním tisku. V současnosti žije ve Španělsku, kde v letních měsících pořádá koncerty a další kulturní akce.

Zdroj informací: sweetcherrypublishing.com

————————————————

A na závěr tu máme tip pro příznivce muminků: od autorky Tove Janssonové vám nesmí chybět ani příběh Tatínek a moře. Muminí rodinka tentokrát navštíví nehostinný ostrov…

Tatínek a moře je poslední kniha, kterou Tove Janssonová o muminech napsala. Už od samého začátku je jiná než ostatní – rodina (tatínek, maminka, muminek a malá Mia) opustí údolí a odpluje na nehostinný ostrov, kde se tatínek chce stát strážcem majáku. Tentokrát ale nepůjde jen o nebezpečí a hrozící katastrofy, před nimiž jinak skýtá ochranu rodinná pohoda a harmonie. Tentokrát se se vším musí každý poprat sám za sebe. Všichni členové rodiny, až na malou Miu, která vše s pobavením pozoruje, zažívají soukromé příběhy plné úzkosti, pocitu vlastní nedostatečnosti i špatného svědomí. Zapomeňte na Starce a moře, zde přichází tatínek, který se s krutým a nezkrotným živlem musí utkat sám – ale hezky nápaditě, po muminím.

Tatínek a moře

Příběhy o skřítcích muminech
Autorka a ilustrátorka: Tove Janssonová
Přeložil: Libor Štukavec

Počet stran: 216
Vazba: vázaná
Formát: 125×190 mm
ISBN: 978-80-257-4371-3
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Tatínek a moře vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

 tatinek_a_more_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Tove Janssonová (1914–2001) byla finská, švédsky píšící spisovatelka, malířka, ilustrátorka a autorka komiksů. Narodila se do umělecké rodiny sochaře Viktora Janssona a grafičky a ilustrátorky Signe Hammarstenové-Janssonové. Světové proslulosti dosáhla svými dětskými příběhy o šťastné rodině muminků, které začala psát už ve 40. letech a široké oblibě dětí i dospělých se těší dodnes. Neměli bychom však pomíjet ani její tvorbu pro dospělé, jež čítá tucet svazků, ale čeští čtenáři zatím měli možnost přečíst si pouhé tři. Rozsahem spíše kratší, intimní a často autobiografická díla nezapřou Janssonové poetickou duši, víru v důležitost umění ani lásku k přírodě. Mezi její další díla patří např. Čarodějův kloboukMuminek omnibus IMumínci a kometa či Tatínek a moře.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajemství Ostrožského jezera

Helmichová, Andrea

Agentura KRIGL, 2024

zobrazit info o knizeAjdar

Satrapiová, Marjane

Portál, 2024

zobrazit info o knizeVětroplavci: Pátrání po papoušcích
Větroplavci 2

Marlinová, Jen

Slovart, 2024

zobrazit info o knizeMína vyšetřuje – Případ školní jídelny

Lakeová, Angie

bambook, 2024

zobrazit info o knizeTatínek a moře
Příběhy o skřítcích muminech

Janssonová, Tove

Argo, 2024

Napsat komentář