Jak na zdraví alternativně

zdravi-alternativne
Zajímáte se o zdravý životní styl? Zajímá vás, jak předcházet nejrůznějším nemocem či problémům? Pak jsou naše dnešní knihy přesně pro vás! Máme pro vás tipy na zdravá střeva, na léčbu lupénky či rady, jak si přírodně pomoci od vysokého cholesterolu! 

V knize 77 tipů pro zdravá střeva od Ulricha Strunze najdete spoustu důležitých a zajímavých informací o tom, jak fungují naše střeva a jak je díky správné stravě, spánku a pohybu udržet zdravé. Zkrátka zde naleznete praktické rady pro každého!

Léčba střevních onemocnění a jejich prevence.

Zdravá střeva jsou předpokladem zdravého těla. Chronická onemocnění, jako jsou cukrovka, únava, kožní problémy nebo autoimunitní choroby, lze vyléčit. Ale pouze pokud střeva naleznou svoji přirozenou rovnováhu. S tím vám pomůže Dr. med. Ulrich Strunz. Ten v této knize vychází z nejnovějších studií a vlastních poznatků, které mu přinesla jeho desetiletí trvající lékařská praxe. Dozvíte se, jak střevní problémy vznikají a jak jim můžete předcházet a léčit je.

Dr. med. Ulrich Strunz vysvětluje že střeva jsou kromě stresu a nedostatku pohybu ovlivněna zejména naší stravou, které nemoci vznikají na základě střevních problémů, a jak je léčit – zdravou stravou, cvičením a relaxací.

V knize naleznete také spoustu praktických rad a velké množství dotazníků, které vám pomohou posoudit zdraví vašich střev!

77 konkrétních, vysoce aktuálních tipů pro zdravá střeva – a s nimi související zdravý a dlouhý život.

Zdraví začíná ve střevech.
Střevní potíže jsou velmi rozšířeným problémem, přesto jsou ale často přehlíženy a nedochází k jejich identifikaci. To může mít velmi vážné následky ve formě rozvoje řady chronických onemocnění jako je Alzheimerova choroba, cukrovka, deprese či onemocnění kloubů a pokožky. Příčina těchto nemocí totiž často leží právě ve střevech. Zdraví střev přitom ovlivňuje řada faktorů, jako je stres, nedostatek pohybu a špatná strava.

Dr. med. Ulrich Strunz vás zasvětí do problémů způsobujících střevní problémy a poradí vám, jak jim předcházet a léčit je. To vše na základě nejnovějších vědeckých poznatků. Není tajemstvím, že hlavní roli bude hrát cílená relaxace, dostatek spánku, pravidelný pohyb a zdravá strava.

Nechte se namotivovat díky jednoznačným faktům, praktickým radám a zajímavým dotazníkům.

77 tipů pro zdravá střeva

Posílení a ochrana našeho super orgánu
Autor: Ulrich Strunz
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-7670-149-6
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu 77 tipů pro zdravá střeva vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Ve stavě žije přibližně tolik bakterií, kolik je v lidském organismu tělních buněk.  Skládáme se tedy z 50 % z tělních buněk a z 50 % z mikroorganismů.

streva-ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Dr. med. Ulrich Strunz se narodil v roce 1943, má ženu a dvě děti. Je to internista a odborník na molekulární medicínu a gastroenterologii. Vyvinul úspěšný program Forever Young pro fyzické a duševní zdraví a výkonnost. Díky konceptu medicíny štěstí vyvinul účinné strategie proti nejčastějším civilizačním chorobám. Byl jedním z nejlepších světových triatlonistů ve své věkové skupině. Rok co rok inspiruje desítky tisíc lidí na přednáškách a seminářích i v četných televizních vystoupeních a vede je tak k novému, zdravému a střídmému životu.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

Pokud trpíte lupénkou nebo vás tato nemoc zkrátka jen zajímá, můžete se pustit do knihy Léčba lupénky od  Johna Pagano. Autor prezentuje holistický přístup k člověku a ve své publikaci nabízí různé alternativní postupy, které mohou s léčbou lupénky pomoci.

Rozlučte se s bolestí, šupinami, svěděním a nízkým sebevědomím!
Nebudete už potřebovat léky, steroidní masti a krémy, dehtové koupele ani ultrafialové záření!
Dr. Pagano nabízí nový pohled na léčbu lupénky. Dozvíte se jak zmírnit, kontrolovat, a dokonce vyléčit toto chronické onemocnění.
Tato kniha přináší osvědčený, naprosto přírodní, bezpečný a zdravý program pro léčbu lupénky. Autor vysvětluje, proč je třeba místo vnějších projevů léčit vnitřní příčiny lupénky, proč je důležité zdravé stravování, očista organizmu od toxinů a správný duševní přístup. Zároveň nabízí srozumitelný a strukturovaný léčebný režim, díky kterému už mnozí lidé na celém světě nad lupénkou zvítězili.
Publikace obsahuje výmluvné případové studie, pozoruhodné fotografie pacientů před nastoupením léčebného režimu a po vyléčení a užitečné recepty. Je bohatým zdrojem informací, které vám pomohou změnit život a konečně se zbavit lupénky.

Léčba lupénky

Přírodní alternativa
Autor: John Pagano
Přeložila: Jana Gigov

Počet stran: 296
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-7684-278-6
Doporučená cena: 439 Kč

Knihu Léčba lupénky vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

Výraz „holizmus“ nebo „holistická léčba“ vešel v poslední době ve všeobecnou povědomost. Lidé pokročili ve svém vývoji a vzali na vědomí, že mnoho vnějších projevů je způsobováno neviditelnými vnitřními příčinami. Uvažujeme-li o tomto způsobu léčby, musíme si plně uvědomit, že nahlíží na člověka jako na bytost, která se skládá ze tří aspektů – ducha, mysli a těla. Zdraví a prospěch jedince závisí na rovnováze mezi těmito třemi aspekty.
V Charmidovi Platón píše: „Dnešní lékaři se dopouštějí velkého omylu, když chtě- jí léčit tělo a považují jej za oddělené od duše.“ Mnoho lékařů teprve nedávno dospělo ke stejnému názoru.
Kožní onemocnění mohou být způsobena citovými vzruchy, například dlouhodobými pocity odporu a zášti. Tato onemocnění přetrvávají, dokud pacient nepochopí příčinu svých negativních emocí a nezbaví se jich. Bolesti hlavy se často připisují úrazu kostrče, na který pacient dávno zapomněl, nebo poruchám trávení v důsledku špatného stravování. Špatné vstřebávání a asimilace určitých stopových minerálů může vyvolat duševní chorobu, včetně některých forem schizofrenie. Materiály Edgara Cayceho neustále zdůrazňují celistvý přístup k léčení a zdraví a považují rovnováhu všech tří aspektů – ducha, mysli a těla – za základní předpoklad našeho zdraví a štěstí, na které máme od narození právo. Tento „Princip jednoty“, na kterém jsem založil svůj výzkum, princip rovnováhy ducha, mysli a těla, tvoří základ holistické léčby. V podstatě je pouze třeba u pacienta správným způsobem aktivovat přírodní síly, které pak pomohou tělu, aby se samo uzdravilo.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Dr. John Pagano je lékař-chiropraktik. Výzkumu lupénky věnoval více než čtyřicet let svého života. Vystudoval Lincolnovu vysokou školu chiropraxe (The Lincoln Chiropractic College, nyní The National College of Chiropractic) v Lombardu ve státě Illinois. Roku 1958 studium ukončil a nastoupil praxi ve Spearsově chiropraktické nemocnici (The Spears Chiropractic Hospital) v Denveru v Coloradu, kde se setkal se svým prvním pacientem s lupénkou. Od té doby neúnavně hledal řešení této dermatologické záhady. Vystupuje v televizních pořadech, publikuje články a přednáší na pěti kontinentech.

Zdroj informací: nakladatelství Triton

————————————————

Kniha Jak snížit cholesterol přírodní cestou od autorů Aloyse Berga, Andrey Stensitzky-Thielemansové a Daniela Königa popisuje, jak můžete sami přispět ke snížení vysokého cholesterolu. V knize najdete nejrůznější rady, doporučení a dokonce i recepty na zdravá a chutná jídla.

Jezte lépe, žijte lépe – trvale snižte hrozby, kterým čelí vaše srdce a cévy díky zdravé stravě snižující hladinu cholesterolu.

V této knize najdete:

  • Vše, co potřebujete vědět o příčinách a důsledcích vysoké hladiny cholesterolu.
  • Informace o tom, jak srovnat vaši hladinu cholesterolu bez pomoci léků.
  • Návod na jedinečnou kombinovanou dietu založenou na třech principech působení metabolismu tuků.
  • 60 receptů, které udrží váš cholesterol na uzdě.
  • Seznam potravin, které přirozeně, ale účinně snižují vaši hladinu cholesterolu.

HLADINA CHOLESTEROLU VE ŠPIČKOVÉ FORMĚ ‒ CO TÍM ZÍSKÁTE

  • Nižší riziko mrtvice
  • Méně kardiovaskulárních onemocnění
  • Delší život ve zdraví
  • Dobře fungující metabolismus tuků
  • Zdravé cévy bez arteriosklerózy
  • Absence poruch krevního oběhu

JAK SI MŮŽETE ZLEPŠIT HLADINU CHOLESTEROLU

  • Hodně pohybu i v každodenním životě
  • Vyhněte se stravě s příliš vysokým obsahem tuku
  • Více vlákniny ve stravě
  • Vyhýbejte se transmastným kyselinám
  • Snižte nadváhu a břišní tuk
  • Sportovní aktivity, jako je chůze a silový trénink
  • Pravidelná kontrola zdravotního stavu
  • Čas na relaxaci a snížení stresu

CO (UŽ) NEMUSÍTE DĚLAT, ABYSTE SNÍŽILI HLADINU CHOLESTEROLU.

  • Uběhnout maraton
  • Vyhýbat se rybám a vejcím
  • Užívat spalovače tuků a karnitin
  • Polykat kapsle s artyčokovým nebo česnekovým extraktem
  • Užívat enzymové přípravky
  • Konzumovat konjugovanou kyselinu linolovou a MCT tuky
  • Objednávat na internetu pochybný prášek z hub

Jak snížit cholesterol přírodní cestou

Snižte svou hladinu cholesterolu přirozeně
Autoři: Aloys Berg, Andrea Stensitzky-Thielemansová, Daniel König
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 165×200 mm
ISBN: 978-80-7670-144-1
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Jak snížit cholesterol přírodní cestou vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

cholesterol-ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

O autorech

Prof. Dr. Aloys Berg je odborníkem na klinickou patologii a rehabilitační lékařství s dalšími specializacemi v oblasti sportovní medicíny, výživy a preventivní medicíny a lipidologie. Je členem lékařské fakulty Univerzity ve Freiburgu a zabývá se tématem managementu životního stylu.

Andrea Stensitzky-Thielemansová je dietoložka a odbornice na výživu Německé společnosti pro výživu (Deutsche Gesellschaft für Ernährung e. V.). Pracuje mimo jiné jako nezávislá odbornice na výživu na katedře výživy a sportu na univerzitě ve Freiburgu.

Prof. Dr. Daniel König je specialistou na interní lékařství, kardiologii, endokrinologii, diabetologii, sportovní medicínu, nutriční medicínu a lipidologii. Vede oddělení výživy a sportu na Univerzitě ve Freiburgu.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize77 tipů pro zdravá střeva
Posílení a ochrana našeho super orgánu

Strunz, Ulrich

Kazda, 2024

zobrazit info o knizeLéčba lupénky
Přírodní alternativa

Pagano, John O. A.

Triton, 2024

zobrazit info o knizeJak snížit cholesterol přírodní cestou
Snižte svou hladinu cholesterolu přirozeně

Berg, Aloys – Stensitzky-Thielemansová, Andrea – König, Daniel

Kazda, 2024

Napsat komentář