Zasoutěžte si o pátrání po vrahovi neznámé ženy

jezero-perex
Kriminální inspektor Taras Birsa se vrací příjemně unavený po celodenním lyžování na Voglu, když narazí na vyděšenou dívku, která našla mrtvolu. Totožnost mrtvé ženy je policii neznámá, takže najít vraha bude o to těžší.

Co má zakrýt vražda?

Taras Birsa, kriminální inspektor Policejního oddělení v Lublani, se na Silvestra vrací z lyžování na Voglu. Když skrz sněhovou vichřici míří domů, narazí na dívku, která v řece našla tělo mladé ženy. Kdo je oběť? Kdo vrah? Způsobil zločin osamělý blázen, nebo byla její smrt součástí spiknutí?

Autor v románu zahrnuje i téma farmaceutického průmyslu a jeho zisků, nové receptury, které podléhají takovému utajení, kvůli kterému se vyplatí i zabíjet… Inspektor Taras Birsa se případem musí prokousat spolu se skupinou odvážných lékařů, mezi něž patří i jeho manželka. Společnost, práce a konflikt se prolínají na všech úrovních, spolu s žárlivostí, nevěrou, komplikovanými vztahy v týmu a anomáliemi struktury policie a změnami společenského postavení…

 

Jezero

Autor: Tadej Golob

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Aleš Kozár
Počet stran: 392
Vazba: pevná
Vydáno: 2/2024
ISBN: 978-80-7689-311-5

Přečtěte si více o knize Jezero, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

O autorovi

Tadej Golob (*1967) je jeden z nejznámějších současných slovinských autorů. Do literatury vstoupil knihou Z Everestu (2000), v níž popisuje sjezd lyžaře Dava Karničara z nejvyšší hory světa, na níž také sám vystoupil. Napsal také romány pro mládež Zlatý zub (2011) a Kam zmizela Brina? (2013) a romány pro dospělé Prasečí nožičky (cena za Slovinský román roku 2010) a Ali boma ye! (nominace na cenu Slovinský román roku 2014). Detektivní série s Tarasem Birsou, která začala románem Jezero (nominace na Slovinský román roku 2017), se inspiruje skandinávskými detektivkami. Především těmi, které píší novináři a mezi řádky rozkrývají méně známé stránky společnosti. Podle románu byl natočen úspěšný televizní seriál.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Jezero

V řece bylo nalezeno tělo ženy. Jedná se o ojedinělý zločin, nebo neznámá musela zemřít, protože hrozilo odhalení něčeho, co by nikdo neměl vědět? Na to musí přijít kriminální inspektor Taras Birsa, ale v první řadě před ním stojí otázka, kdo vůbec mrtvá žena je. Teprve až zjistí její totožnost, má šanci dopadnout vraha. Zda se mu to podaří, to si pojďte přečíst v krimi románu slovinského autora Tadeje Goloba.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Jezero vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jezero
probíhá od 21. března do 3. dubna 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi knihy Jezero

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJezero

Golob, Tadej

Jota, 2024

Napsat komentář