Jak na to – odpovědi na vaše otázky

tipy pondeli 18.3. (1)
Knižní tipy, které jsme pro vás dnes vybrali, jsou plné zajímavých informací, ale i návodů, rad a tipů, jak se v životě poprat s tím, co nás může potkat. Let do vesmíru to zrovna nejspíš nebude, ale takový břišní tuk nebo dobrodružství v divočině, to nás rozhodně zaskočit může. Tak do toho!

Jak to funguje na vesmírné stanici, to nás zajímá skoro všechny.

Kdybyste potkali opravdového astronauta, na co byste se ho zeptali?
Zajímá vás, jak to funguje v raketoplánu a co dělají astronauti na mezinárodní vesmírné stanici? A jak se vůbec do vesmírného programu dostat?
V knize
Jak to dělají astronauti se Terry Virts vtipně a s nadhledem ochotně dělí o své vzpomínky – na kariéru vojenského pilota, čas strávený výcvikem i o „špeky“ z cestování vesmírem. S radostí vám odpoví na otázky, které si o vesmírných letech kladete (a dokonce i na ty, které váš ještě nestihly napadnout!). Když jsme byli malí, chtěli jsme letět do vesmíru. Úplně všichni. A některým z nás to zůstalo. Terry Virts je jedním z těch, kteří se prostě ráno probudili a řekli si: „Jo! Teď je ten správný den, jdu na to!“ a přihlásil se do amerického kosmického programu… A o tom, co ho všechno čekalo, napsal formou krátkých vypointovaných kapitol knihu, která osloví všechny věkové skupiny čtenářů. Jak chodí astronauti a kosmonauti na záchod? Ano, je v tom rozdíl – mezinárodní vesmírná stanice je totiž skládačka a ruský systém je jiný než americký. A věřte, při poruše byste ho nechtěli opravovat…
Je na stanici sprcha? Co muži a ženy ve vesmíru jedí? (A co se stane, když dojde čokoláda?) Jde spát ve stavu beztíže? Je možné mít na ISS sex? Jaké je to ve volném prostoru? Můžete z vesmíru poslat e-mail mamince? A bolí přistání?
Otázky, otázky a otázky, ale také spousta zasvěcených odpovědí! Autor samozřejmě nepopisuje jen denní činnosti a praktický život. Zprostředkuje i pohled na Zemi z vesmírné perspektivy a spolu s Neilem deGrasse Tysonem se zamýšlí nad smyslem konfliktů a nedorozumění mezi národy (ale na rozdíl od něj trvá na tom, že Pluto JE planeta). Věnuje se i budoucnosti vesmírných cest a s optimismem sobě vlastním spřádá plány kolonizace Marsu. Budoucnost je otevřená!
Pokud hledáte komplexní a zasvěcený návod, jak opustit Zemi (a v pořádku se vrátit zpátky), právě jste jej našli!

Jak to dělají astronauti

Zasvěcený návod, jak opustit planetu Zemi
Autor: Terry Virts
Přeložil: Petr Kovařík

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 152×228 mm
ISBN: 978-80-7413-596-5
Doporučená cena: 439 Kč

Knihu Jak to dělají astronauti vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

Přivyknout astronauty na stav beztíže bylo neocenitelným přínosem programu nulové gravitace, ovšem ještě důležitější bylo testování vědeckých  zařízení před vysláním do vesmíru. Jedním z nejpamátnějších experimentů, které jsem na Vomit Comet prováděl, bylo testování nového intubačního zařízení, které se používalo k umělému dýchání pacienta v případě nutnosti lékařského zásahu ve vesmíru. Dostat trubičku do průdušnice (a ne do jícnu) je velmi složitá věc i pro dobře vycvičený zdravotnický personál na Zemi, natož pro pilota stíhačky, jako jsem já, navíc ve vesmíru.

Můžete si přečíst kompletní ukázku.

O autorovi

Terry Virts je plukovník a získal bakalářský titul z matematiky na Akademii letectva Spojených států v roce 1989 a magisterský titul z letecké vědy na Embry-Riddle Aeronautical University. V roce 2000 byl vybrán NASA a stal se pilotem mise STS-130 na palubě raketoplánu Endeavour. V březnu 2015 převzal velení Mezinárodní vesmírné stanice a strávil na ní více než 200 dní. Je jednou z hvězd (a fotografů) filmu IMAX A Beautiful Planet z roku 2016. Je také autorem knihy View from Above (National Geographic, 2017). Žije poblíž Houstonu.

Zdroj informací: Zoner Press

————————————————

Hubnutí a diety, to je především dámská parketa. Na rozdíl od mužů se dámy s hubnutím také více natrápí. Jak získat pevné břicho a zlepšit celkově svoji kondici? To nám poradí dnešní druhá kniha, kterou doplňují i skvělé recepty.

Objevte dvoufázový výživový program s chutnými recepty, který vám pomůže zhubnout rychle a zároveň si udržet váhu na dlouhodobé bázi. Díky našemu programu se cítíte skvěle ve svém těle a získáte pevné břicho, o kterém jste vždy snili. Cítíte se nafouklí a unavení z neustálého boje s tukem na břiše? Máme pro vás řešení. Představujeme vám dvoufázový výživový program, který vám pomůže rychle a efektivně zhubnout břicho a zároveň mu dodá pevnost a tvar. Představte si, jak se vyhýbáte tukovým pastím a vaše játra pracují na plné obrátky, zatímco vy se těšíte ze zdravého a vyváženého jídelníčku plného chutných receptů. A nejlepší na tom je, že to všechno můžete dosáhnout za pouhých 30 dní! Tak co na to říkáte, jste připraveni na změnu?

Jak zhubnout břicho

Dejte sbohem břišnímu tuku
Autorka: Sarah Shockeová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 165×200 mm
ISBN: 978-80-7670-141-0
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Jak zhubnout břicho vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Zatímco četnost cvičení bývá spíše nadhodnocována, množství jídla, zvláště ne úplně prospěšných potravin, jež sníme, často podceňujeme. Jediné, co pomáhá, je starý dobrý deník. Pokud je to pro vás příliš namáhavé, můžete používat poznámky v mobilním telefonu. Jde jen o to, abyste si uvědomili, co všechno během dne skončí ve vašem žaludku. Náš mozek totiž s oblibou zapomíná na to, že jsme spořádali tu malou svačinku, tamhle hrst oříšku…

Prolistujte si kompletní ukázku.

O autorce

Sarah Schockeová Je nutriční poradkyně, odborná novinářka a tvůrkyně receptů z Frankfurtu nad Mohanem. Praktickými radami a chutnými recepty chce lidi podpořit v tom, aby vzali své zdraví do vlastních rukou. Odbornice na výživu je známá z časopisu „Eltern“ a ze svých vystoupení v televizi WDR. Její knihy byly několikrát oceněny stříbrnou medailí GAD.

Zdroj informací: Kazda

————————————————

A hned tu máme další problém. Alkohol! Kdo by si rád nedal sklenku dobrého vína… Ale jak se říká, nic se nemá přehánět, a i neškodný návyk se může snadno změnit ve velkou komplikaci.

Mnoho lidí má pocit, že se alkohol stal příliš velkou součástí jejich denní rutiny, ale neví, jak z toho ven. Obávají se, že abstinence se bude rovnat odříkání a obtížím v osobním i společenském životě.
Svobodná mysl je plná překvapivých poznatků o důvodech, proč vlastně pijeme, a vyvrací kulturní mýtus, který pití doprovází. Annie Grace brilantně proplétá psychologické, neurologické, kulturní i sociální faktory podporující závislost na alkoholu s upřímným obrazem vlastních zkušeností. Výsledkem je mimořádně čtivá kombinace vědeckého výzkumu a strhujícího vyprávění, která vám otevře oči.
V knize se dozvíte:

  • jak skutečně vzniká závislost na alkoholu a proč proti ní nikdo není imunní
  • jak nás naše podvědomí vede k tomu, že toužíme po alkoholu
  • jak alkohol působí na naše tělo, mozek, srdce, játra či imunitní systém
  • jak se zbavit touhy po pití, aniž bychom měli pocit, že o něco přicházíme
  •  jak nepít ve společnosti, a přesto se dobře bavit

Osvoboďte se od alkoholu jednou provždy!

Svobodná mysl – Alkohol pod kontrolou

Jak získat svobodu, najít štěstí a od základu změnit svůj život
Autor: Annie Grace
Překladatel: Vít Stefanovič

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7588-560-9
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Svobodná mysl – Alkohol pod kontrolou vydalo nakladatelství Mystery Press.

Ukázka z knihy

A nevyčítejte si nic, s čím jste v minulosti bojovali (včetně neúspěšných pokusů přestat). Je to kontraproduktivní. Existuje mocná mylná představa, že lidé, kteří nedokážou ovládnout své pití, mají slabou vůli. Podle mých zkušeností jsou to často ti nejsilnější, nejchytřejší a nejúspěšnější lidé, kteří pijí více, než by měli. Pití ani touha pít z vás nedělají slabocha. Možná vám to připadá neuvěřitelné, ale neschopnost ovládnout, jak moc pijete, není známkou slabosti. Přestaňte tedy hned teď s jakýmkoli sebepohrdáním.

Stáhněte si kompletní presskit s celou ukázkou.

O autorce

Annie Grace vyrostla ve srubu bez elektřiny a tekoucí vody kousek za Aspenem v Coloradu. Během dospívání našla zálibu v marketingu, který následně vystudovala a začala se mu profesně věnovat. Ve svých šestadvaceti letech se stala nejmladší viceprezidentkou jedné mezinárodní společnosti… a tehdy také začala mít problémy s alkoholem. Její kariéra sice dál vzkvétala, ale o pár let později už Annie neusnula, aniž by předtím vypila dvě lahve vína. Naštěstí si svůj návyk uvědomila a rozhodla se najít způsob, jak se ho zbavit. Dnes už Annie několik let nepije a nikdy nebyla šťastnější. Unikátní metodu, s jejíž pomocí můžete převzít kontrolu nad svými impulsy i vy, popsala v knize Svobodná mysl. Volný čas ráda tráví na lyžích, cestováním a ve společnosti svého muže a tří dětí.

Zdroj informací: Mystery Press

————————————————

Snad každý z nás touží najít životního partnera. Ne vždy se to ale daří a být sám může být pro nás stejně prospěšné. Měli bychom se ale naučit si samotu užívat a nebrat to jen jako nutné zlo.

Téměř vše, co děláme v páru, můžeme dělat i sami: procestovat svět, vařit gurmánská jídla nebo si kupovat řezané květiny. Tak proč se nám to zdá divné? Žijeme jen jeden pro druhého? Nebo jsou naše zážitky cennější, když je máme s kým sdílet? Marie Luise Ritterová bere svého čtenáře na opuštěné pláže i do rušných ulic. Vypráví příběh o vzdálených místech i osamělých večerech ve svém bytě. A o štěstí, které jí tato samota přináší. Kniha je výzvou k tomu, abyste si začali naplno užívat chvíle strávené ve vlastní společnosti. Protože tento čas je důležitý k tomu, abyste lépe poznali sami sebe.

Sama a šťastná

Jak si užít čas, který trávíme sami se sebou
Autorka: Marie Luise Ritterová
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7670-159-5
Doporučená cena: 295 Kč

Knihu Sama a šťastná vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Jak stárneme, tak nevědomky nebo záměrně zpochybňujeme svobodu, kterou jsme si zvolili. Zvláště moje blížící se kulaté třicáté narozeniny k tomu přímo vybízejí. Když je člověk sám, může mít někdy pocit, že ztrácí drahocenný životní čas, protože všichni kolem slaví jiné životní milníky, zasnoubení nebo děti. A to, co dobře funguje v každodenním životě, se může během některých dnů trochu zhroutit, například když jdete sami na velkou oslavu nebo se na vašich vlastních narozeninách objeví všichni s partnery.

Přečtěte si kompletní ukázku.

————————————————

Na závěr se dnes vypravíme do přírody. Pokud v ní rádi trávíte čas, může vám přijít vhod tato příručka, která vám poskytne mnoho užitečných rad do terénu i „divočiny.“

Survival – bushcraft v podmínkách střední Evropy je příručka pro ty, kdo mají chuť poznávat přírodu a naučit se, jak si poradit v terénu.
Sdílením svých zkušeností autor pomáhá vybrat si patřičné vybavení i zásoby a navíc radí, jak se zachovat v krizových situacích. Odpovídá také na řadu zvídavých otázek a vyvrací nejeden mýtus. Každé survivalové dobrodružství bude od nynějška snadnější, a především bezpečnější!

Survival

Bushcraft v podmínkách střední Evropy
Autor: Maciej Fink-Finowicki
Přeložil: Stanislav Komárek

Počet stran: 192
Vazba: lepená
Formát: 165×240 mm
ISBN: 978-80-271-3951-4
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Survival vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Pobyt v outdooru – jelikož právě tak většinou nazýváme svět, ve kterém se pohybujeme – poskytuje velké uspokojení, je formou seberealizace a jeho zdravotní přínos i potěšení z tohoto způsobu trávení času lze jen stěží dostatečně ocenit. Vždycky však není pouze příjemný a bezpečný, poněvadž musíme mít na paměti, že síla přírody je obrovská a naše komfortem civilizace ochablá mysl si někdy nepřipustí reálné hrozby. Co tedy dělat v nouzové situaci? Jak se chovat, jsme-li v divočině a zabloudíme, ztratíme zásoby nebo nás náhlá změna počasí donutí k neplánovanému přenocování?

Stáhněte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

A která příručka by se hodila do vaší knihovny?
Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak to dělají astronauti
Zasvěcený návod, jak opustit planetu Zemi

Virts, Terry

Zoner Press, 2024

zobrazit info o knizeJak zhubnout břicho
Dejte sbohem břišnímu tuku

Shockeová, Sarah

Kazda, 2024

zobrazit info o knizeSvobodná mysl – Alkohol pod kontrolou
Jak získat svobodu, najít štěstí a od základu změnit svůj život

Grace, Annie

Mystery Press, 2024

zobrazit info o knizeSama a šťastná
Jak si užít čas, který trávíme sami se sebou

Ritterová, Luise Marie

Kazda, 2024

zobrazit info o knizeSurvival
Bushcraft v podmínkách střední Evropy

Fink-Finowicki, Maciej

Grada, 2024

Napsat komentář